Βολές της αντιπολίτευσης κατά της δημοτικής αρχής για την πλατεία Αγίας Λαύρας

ΨΥΧΡΑΜΗ: “Να πάρει το µύθο του πετυχηµένου ∆ηµάρχου και να φύγει – Χωρίς να έχουµε πόλεµο είµαστε  σαν την Μαριούπολη”

 

Η επικεφαλής της δηµοτικής παράταξης “Ποιοτική Αιγιάλεια” κ. Βασιλική Ψυχράµη δεν παρέστη στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ∆ήµαρχος την π. Τετάρτη με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εργασίες στην πλατεία Αγίας Λαύρας. Σε δηλώσεις της στον “ΤΥΠΟ” η κ. Ψυχράµη εξηγεί τους λόγους και ζητά από το ∆ήµαρχο να παραιτηθεί, αναφέροντας:

– “∆εν παραβρέθηκα χθες στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ∆ήµαρχος, γιατί µας καλεί διαρκώς δήθεν ν’ ακούσει τις προτάσεις µας, σε δήθεν συναινετικό κλίµα για το “θεαθήναι”. ‘Οταν έπρεπε ν’ ακούσει τη γνώµη µας και τις προτάσεις µας δεν το έπραξε. Τα αποτελέσµατα τα βλέπουν όλοι οι δηµότες στο κέντρο της πόλης. Ερειπωµένη πλατεία, επικίνδυνα κολωνάκια και κλείσιµο της Μητροπόλεως, κινήσεις χωρίς όραµα και χωρίς προοπτική για το Αίγιο. Χωρίς να έχουµε πόλεµο είµαστε σαν τη Μαριούπολη. 

∆υστυχώς ο εφιάλτης µας έγινε πραγµατικότητα, µε το ∆ήµαρχο να αναλώνεται σε µικρορουσφέτια. Στο ΤΕΙ, µια τελειωµένη υπόθεση, πετάει λεφτά δεξιά κι αριστερά για µικροπολιτική και προεκλογικούς σκοπούς. Τώρα στην πλατεία, είχε στα χέρια του ένα έτοιµο έργο, µε µελέτη, ανάδοχο και χρήµατα και το διέλυσε. Αποφάσισε ν’ αλλάξει τη µελέτη παράνοµα και οι καθυστερήσεις µαζί µε την πανδηµία και τις αυξήσεις των υλικών σταµάτησαν το έργο.

Περιµένω τόσο εγώ, όσο και όλοι οι δηµότες, να βρει νόµιµο τρόπο και να ολοκληρώσει την πλατεία”.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: “Η πόλη είναι σε µεγάλο αδιέξοδο λόγω των λανθασµένων χειρισµών του ∆ηµάρχου”

Ο επικεφαλής της παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΑ” κ. Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, δεν παρέστη στη σύσκεψη στο ∆ηµαρχείο, καθώς βρισκόταν εκτός Αιγίου και τον εκπροσώπησε η δηµοτική σύµβουλος κ. Μαρία Ιατροπούλου. Ο “ΤΥΠΟΣ” επικοινώνησε µε τον κ. Παπακωνστατινόπουλο προκειµένου να καταγράψει τις θέσεις της παράταξής του και ανέφερε:

-“Η πόλη και οι δηµότες έχουν βρεθεί σε µεγάλο αδιέξοδο, εξαιτίας των λανθασµένων χειρισµών και διαδικασιών της δηµοτικής αρχής. Το είχαµε επισηµάνει από την αρχή, αλλά δυστυχώς η δηµοτική αρχή κώφευε. Τώρα πλέον είναι υποχρεωµένη να τηρήσει όλες τις νόµιµες διαδικασίες, ό,τι προβλέπεται, για να µην γίνει µεγαλύτερη ζηµιά στην πόλη”.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΚΟΥΡΗ): “∆ηµοτική αρχή και  αντιπολίτευση οµολογούν ανοιχτά ότι οδήγησαν την πόλη σε αδιέξοδο”

Σε ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας” και η επικεφαλής της κ. Αγγελική Κουρή επισηµαίνουν:

– ” Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι γιατί,  µέσω εκατέρωθεν  ενστάσεων και προσφυγών,   οδήγησαν  σε αδιέξοδο  την  κατάσταση του εµπορικού κέντρου της πόλης και τους δηµότες σε δικαιολογηµένη αγανάκτηση.

 Η Δημοτική Αρχή και η αντιπολίτευση είναι πολιτικοί συνένοχοι στο έγκλημα, γιατί όλοι τους άσκησαν εξουσία από θέσεις ευθύνης στο Δήμο,  και γνώριζαν  συνειδητά ότι  οι εκατέρωθεν ενστάσεις και προσφυγές τους ,θα οδηγήσουν  στο σημερινό αδιέξοδο  την  κατάσταση του εμπορικού κέντρου της πόλης και τους δημότες σε δικαιολογημένη αγανάκτηση .    Αποποιούνται τις ευθύνες και ομολογούν ότι η πλατεία δεν θα είναι έτοιμη ούτε στα επόμενα χρόνια.         

Η αντιπαράθεση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης  στόχο έχει  το κυνήγι εξουσίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουν να εμφανιστούν  ως μοναδικοί  σωτήρες, αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι για  την τραγική  καθυστέρηση του έργου, την ταλαιπωρία των περιοίκων και την οικονομική αιμορραγία των επαγγελματιών της πλατείας.      

Εργαλειοποιούν το πρόβλημα της  πλατείας για προεκλογικούς λόγους, όπως ακριβώς  οι ίδιοι χρησιμοποίησαν  το πρόβλημα των απορριμμάτων στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές και άρπαξαν τη ψήφο των δημοτών.

Η Δημοτική Αρχή όσες συσκέψεις και αν καλέσει, όσες δημόσιες εκδηλώσεις και αν κάνει, η μοναδική  λύση είναι η έκτακτη  κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του επί πλέον ποσού αποπεράτωσης του έργου”.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

 

Καλογερόπουλος: «Δεν επιτρέπεται πια το κρυφτό – Η αντιπολίτευση Γούτου να ξεκαθαρίσει πόσο θα εμποδίζει την ολοκλήρωση του έργου»