ΒΙΝΤΕΟ – Ναρκωτικά αξίας 210.000 ευρώ! Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Κατασχέθηκαν 7 κιλά και 900 γραμμάρια περίπου ηρωίνης και 700 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών και της αντίστασης.

Παράλληλα, συνελήφθη και μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία που διέμενε με έναν από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ζυγαριές ακριβείας και ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού με τον συνεργό τους, που αναζητείται, εντάχθηκαν ως μέλη σε δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση, που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα χθες το πρωί, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, σε δασικό χώρο πλησίον παρακείμενου αγροτεμαχίου, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ο κύριος χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών της εγκληματικής οργάνωσης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο εσωτερικό μιας πλαστικής λίμπας, που ήταν θαμμένη στο έδαφος τα εξής:

• Ηρωίνη συνολικού βάρους (7) κιλών και (800) γραμμαρίων που ήταν διαμοιρασμένη σε (11) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες,
• Κάνναβη συνολικού βάρους (700) γραμμαρίων, που ήταν διαμοιρασμένη σε (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.
Ο ένας κατηγορούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην οικία του, όπου προσπάθησε να διαφύγει προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση απωθώντας με τα χέρια και τα πόδια τους αστυνομικούς. Σε έρευνα που ακολούθησε στην κύρια κατοικία του και σε δεύτερη οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Μια (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους (26) γραμμαρίων,
• (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους (6) γραμμαρίων.
• (1) πυροβόλο πιστόλι TOKAREV,
• (1) κινητό τηλέφωνο,
• (170) ευρώ,
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου κατηγορούμενου, ανευρέθηκε εντός αυτής η ημεδαπή γυναίκα, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:
• (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη συνολικού βάρους (20) γραμμαρίων,
• μια ζυγαριά ακριβείας άνευ μάρκας χρώματος ασημί σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων,
• ένα κινητό τηλέφωνο,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• (115) ευρώ.

Σε αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα των δύο κατηγορουμένων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν, τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ηρωίνη μικτού βάρους (55) γραμμαρίων, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν και τα οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, κατάσχεσαν συνολικά ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 7.907 γραμμαρίων και ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων.

Η συνολική αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, δύναται να απέφερε στην εγκληματική οργάνωση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 210.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.