«Βηθλεέμ ετοιμάζου» – Επιτυχημένη η μουσική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η μουσική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με θεματικό τίτλο «Βηθλεέμ ετοιμάζου», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, κληρικών και ευλαβών χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τους ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων απέδωσαν με τις μελωδικές τους φωνές οι ιεροψάλτες του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας 1918 «Ιωάννης ο Κουκουζέλης» υπό τη διεύθυνση του Χοράρχου κ. Φωτίου Θεοδωρακόπουλου.

Οι χορωδοί με την άριστη μουσική απόδοση των ύμνων πλήρωσαν τις καρδιές των ακροατών με κατάνυξη, χαρά και ευφροσύνη, μεταφέροντας το βαθύτερο μήνυμα της Σαρκώσεως του Θεανθρώπου για τη σωτηρία των ανθρώπων. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπυρίδων Οικονομόπουλος, μουσικοδιδάσκαλος, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Χοράρχη κ. Φώτιο Θεοδωρακόπουλο και όλους τους Ιεροψάλτες που έλαβαν μέρος, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εκδήλωση αυτή αφιερώνεται στους νέους, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον του κόσμου. Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε: “Ο κοσμικός  πολιτισμός εγκλωβίζει τους νέους στη βία, στον πόλεμο, στον ναρκισσισμό, στην ατομοκρατία, στον αθέμιτο ανταγωνισμό και σε υλιστικά φθαρτά πρότυπα, που οδηγούν στον ψυχικό και βιολογικό θάνατο, στην κοινωνική απομόνωση και στην εσωστρέφεια, στον μηδενισμό και την απαξίωση της όντως ζωής. Ο Σαρκωθείς Χριστός, όμως, έρχεται και επαγγέλλεται ένα άλλο ήθος, έναν άλλον πολιτισμό, εκείνον της θυσιαστικής αγάπης προς τον πλησίον, της αλληλεγγύης, της γνήσιας φιλανθρωπίας, της αλληλοκατανόησης, της καταλλαγής, της ειρήνης, της ηρεμίας, της αγιότητας, της νίκης κατά του θανάτου, της Αναστάσεως. Απλώνει τα χέρια Του για να σηκώσει και να ανυψώσει τον πεσμένο και κουρασμένο από την αμαρτία άνθρωπο και να τον αποκαταστήσει στη Βασιλεία του Θεού.”

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε τους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να

κατανοήσουν το πνευματικό αυτό νόημα των Χριστουγέννων και να τα οδηγήσουν με αγάπη στην Εκκλησία, την μόνη κιβωτό της σωτηρίας, το κατεξοχήν θεραπευτήριο των ψυχών, για να εμπιστευθούν τη ζωή τους στον Χριστό, που γεννιέται για να αναγεννήσει πνευματικά τον άνθρωπο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, παροτρύνοντας τους παρευρισκομένους ακροατές αυτή να είναι η ευχή τους αυτές τις άγιες ημέρες και όχι “καλές γιορτές”, όπως θέλει ο κοσμικός πολιτισμός να μας επιβάλλει.