Βεβαιώσεις καταλληλότητας λειτουργίας σε ακόμα πέντε παιδικές χαρές του Δήμου Αιγιαλείας

Στην έγκριση χορήγησης βεβαίωσης καταλληλότητας λειτουργίας σε πέντε παιδικές χαρές του Δήμου Αιγιαλείας, προχώρησε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών Π.Ε. Αχαΐας.

Πρόκειται για τις εξής παιδικές χαρές:

  1. Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο
  2. Δημοτικής Κοινότητας Αμπέλου Δ.Ε. Ακράτας
  3. Δημοτικής Κοινότητας Διγελιωτίκων Δ.Ε. Αιγίου
  4. Παιδική χαρά «Κωνσταντίνου Οικονομόπουλου» στη Δημοτική Κοινότητα Βαλιμιτίκων Δ.Ε. Αιγίου
  5. Δημοτικής Κοινότητας Ριζόμυλου Δ.Ε. Διακοπτού

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος αναφέρει σχετικά:  «Θέλουμε τα παιδιά μας να παίζουν σε ασφαλείς χώρους, που πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. Οι σύγχρονες παιδικές χαρές προσφέρουν ευκολία, καθώς είναι προσβάσιμες και σε παιδιά ΑμεΑ. Η δημιουργία κοινωνικών υποδομών, σε κάθε Κοινότητα του Δήμου μας, προσφέροντας όχι μόνο ασφάλεια αλλά και ψυχαγωγία στα παιδιά, σ΄ένα ευχάριστο περιβάλλον, προσεγμένης αισθητικής, είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αιγιαλείας διαθέτει ήδη τέσσερις παιδικές χαρές που έχουν λάβει στο σύνολό τους σήμα καταλληλόλητας λειτουργίας. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στον οικισμό Αβύθου στη Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης Δ.Ε. Συμπολιτείας, στη Δημοτική Κοινότητα Σαλμενίκου Δ.Ε. Ερινεού, στην οδό Πίνδου στο Συνοικισμό Νικολάου Πλαστήρα και στη Μητροπόλεως η παιδική χαρά ΄΄Κιβωτός’’ Δ.Ε. Αιγίου.

«Η πιστοποίηση των παιδικών χαρών είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και με την αγαστή συνεργασία των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι ενέργειες μας δεν σταματούν εδώ. Με εντατικούς ρυθμούς προχωράμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να πιστοποιήσουμε και τις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμο, καθώς να δημιουργήσουμε και νέες» σημειώνει σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος.