ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ: “Σε ετοιμότητα ο Δήμος ενόψει αντιπυρικής περιόδου”

Προετοιµασµένος για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά τον Μάιο, θέλει να είναι ο ∆ήµος Αιγιάλειας. Η Αντιδήµαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Βάσω Ψυχράµη, µίλησε στον «ΤΥΠΟ» για τις ενέργειες που γίνονται αυτό τον καιρό σε ολόκληρο το ∆ήµο, αλλά και για το κλάδεµα των δένδρων. Συγκεκριµένα τόνισε:

– «Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά το Μάιο, θέλουµε να πραγµατοποιήσουµε επαφές µε όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, προκειµένου να πιέσουν ο καθένας απ’ αυτούς στις κοινότητες τους πολίτες, ώστε να καθαρίσουν από χόρτα και κλαδιά τα οικόπεδα και τα αγροτεµάχιά τους.

Από πλευράς του ∆ήµου υπάρχει και το µέσο πίεσης επιβολής των προστίµων, αλλά ο σκοπός µας δεν είναι η τιµωρία, αλλά η πρόβλεψη.

Γι’ αυτό έχουµε στείλει και επιστολές σε όσους έχουµε γνώση από καταγγελίες, ότι έχουν σοβαρά θέµατα µε κλαδιά και χόρτα, προκειµένου να τα καθαρίσουν».

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Το τµήµα του Πράσινου έχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού και έχουµε κάνει αίτηµα, το οποίο εάν εγκριθεί από την οικονοµική επιτροπή και στη συνέχεια από το δηµοτικό συµβούλιο θα µας δώσει τη δυνατότητα να προσλάβουµε οκτώ άτοµα µε δίµηνη σύµβαση Μάιο – Ιούνιο και Ιούλιο – Αύγουστο, όσο δηλαδή διαρκεί η αντιπυρική περίοδος.

Τα άτοµα αυτά δεν θέλουµε να είναι απλά εργάτες, οι οποίοι θα µαζεύουν µόνο φύλλα και κλαδιά, αλλά να έχουν και αγροτικές γνώσεις δηλαδή να ξέρουν να κλαδεύουν.

Θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθειά µας αυτή θα ευοδωθεί, µιας και υπάρχει παράταση στις συµβάσεις του προσωπικού στην καθαριότητα και δεν θα χρειαστούν εκεί νέες προσλήψεις.

Αυτό που θέλω να τονίσω επίσης και να επιστήσω την προσοχή των πολιτών, είναι ότι πρέπει µόνοι τους να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους».