Βασιλική Ψυχράμη: «φύρδην μίγδην η διοίκηση του κ. Καλογερόπουλου»

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

μετά τα όσα έχουν προηγηθεί στην πόλη μας και αφορούν τις πολύ πρόχειρες και ακαλαίσθητες παρεμβάσεις από την δημοτική αρχή, που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και την αισθητική μας (π.χ. πλατεία Αγίας Λαύρας, Οδός Μητροπόλεως, κοπή ριζών των δένδρων στα Υψηλά Αλώνια, βάψιμο της αυλής του Αγίου Νικολάου Αλυκής με χρώμα κεραμιδί!! κ.ά.), μετά την επίδειξη γνώσεων του δημάρχου, κ. Καλογερόπουλου, ως ειδικού συγκοινωνιολόγου, πολεοδόμου, γεωπόνου, εικαστικού και ειδήμονος επί παντός επιστητού (του χαρακτηριστικού του ύφους διοίκησης “όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω”), έρχεται μια νέα παρέμβαση: η μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της Αλυκής Αιγίου και η υποχρεωτική κατεύθυνση προς την οδό της Αλυκόβρυσης, η οποία διανοίχθηκε πέρυσι.

Σε αυτό το σημείο επιβάλλεται να σημειώσουμε τα εξής:

Α) Πρώτον, να ευχαριστήσουμε θερμά τους κατόχους των ιδιοκτησιών ένθεν και ένθεν της Αλυκόβρυσης, οι οποίοι παραχώρησαν μέρος των οικοπέδων τους για την διάνοιξη του δρόμου επ’ ωφελεία όλων μας. Είναι αξιέπαινο παράδειγμα προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και τους ευχόμαστε υγεία και κάθε καλό στις οικογένειές τους.

Β)Δεύτερον, διανοίχθηκε ένας δρόμος, της Αλυκόβρυσης, που αυτήν την στιγμή είναι αγροτικός χωματόδρομος.

Γ) Τρίτον, δεν έχουμε δει καμία ενέργεια (ψήφιση μελέτης ασφαλτόστρωσης, ανάλογη δημοπράτηση κ.λπ.) ούτε έχουμε μέχρι στιγμής κάποια ενημέρωση από την δημοτική αρχή σχετικά με την ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου, που πρόκειται να δεχθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα και μηχανές την ημέρα.

Δ) Τέταρτον, στην πρόταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του συγκοινωνιολόγου κ. Ηρακλή Καπόπουλου, την οποία και σας παραθέτω προς ενημέρωσή σας, ο κύριος Καπόπουλος επισημαίνει το εξής: “… δεν έχουμε στοιχεία κυκλοφοριακών φόρτων και οι παρακάτω προτάσεις βασίζονται σε εκτιμήσεις των στελεχών του Δήμου Αιγιαλείας”!!

Αγαπητοί συμπολίτες, οι εκτιμήσεις των στελεχών του Δήμου Αιγιαλείας σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν.

Ένας Δήμος που σέβεται τους δημότες και τους επισκέπτες του δεν κάνει δουλειές του ποδαριού. Δεν θα περιμέναμε ο δήμαρχος Αιγιαλείας να λειτουργεί σαν πρόεδρος απομονωμένης ορεινής κοινότητας μιας «αετοραχούλας», που μοιραία στερείται υποδομών και μέσων αλλά ως δήμαρχος ενός δήμου 50.000 κατοίκων, που θέλουμε να είναι σύγχρονος, λειτουργικός και ελκυστικός.

1)Δεν αναλογίζεται κανείς από την δημοτική αρχή πόσες εκατοντάδες αυτοκίνητα και μηχανές θα υποχρεωθούν να περνούν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας από αυτόν τον χωματόδρομο; Η παραλία της Αλυκής Αιγίου είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και πολυσύχναστη.

2)Δεν αναλογίζεται κανείς τις επιπτώσεις από την σκόνη στην ποιότητα ζωής των διερχομένων αλλά και των περιοίκων;

3)Δεν αναλογίζεται κανείς ότι, υπό αυτές τις συνθήκες , δεν θα επιλέγουν οι πολίτες του 2021 αυτόν τον δρόμο και άρα η παραλία της Αλυκής Αιγίου θα υποβαθμιστεί;

Γίνεται,απ’ ό,τι φαίνεται, δυστυχώς, άλλο ένα έργο φύρδην μίγδην, με πρεμούρα και βιασύνη, σαν να βάζουμε την άμαξα μπροστά από τα άλογα και θα κληθούν από τον δήμαρχο οι λουόμενοι της Αλυκής μετά το μπάνιο τους στην θάλασσα, να κάνουν υποχρεωτικά και… αμμόλουτρο.!!...Προφανώς διότι ο ίδιος  κάνει το μπάνιο του στην Άκολη….

Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

δεν διαφωνούμε με τις μονοδρομήσεις ούτε με τους ποδηλατόδρομους ούτε με τους πεζόδρομους εν γένει.

Διαφωνούμε κάθετα με την έλλειψη σοβαρότητας, την προχειρότητα, την έλλειψη μελετών και τον ακαλαίσθητο τρόπο, με τον οποίο τα υλοποιεί η δημοτική αρχή.

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της δημοτικής αρχής, ασφαλτοστρώστε τώρα τον δρόμο της Αλυκόβρυσης, και κατόπιν παραδώστε τον στους δημότες, όπως τους αξίζει. Μην διανοηθείτε να τους υποχρεώσετε να διαβούν δρόμο του 1960. 

Μην ψεύδεστε, κ. Καλογερόπουλε, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, όταν ταυτόχρονα σπαταλάτε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας. Δεν χρειάζονται 600.000 € από τα  χρήματα των δημοτών για την λειτουργία της ΔΗΚΕΠΑ. Είναι υπέρ αρκετά και τα μισά. Με τα μισά άλλωστε λειτουργούσε η ΔΗΚΕΠΑ για αρκετά χρόνια. Και θέσπισε εκδηλώσεις και πολιτιστικούς θεσμούς που αγαπήθηκαν από τον κόσμο και εδραιώθηκαν.

Μην ψεύδεστε, όταν σεις ο ίδιος κάνατε ένσταση κατά του Τεχνικού Προγράμματος που σας προτείναμε και στο οποίο είχαμε προσθέσει 250.000 € για έργα οδοποιίας και τα είχαμε αφαιρέσει από την ΔΗΚΕΠΑ!

Και την κερδίσατε την ένσταση, δήμαρχε. Και έχασαν οι δημότες έργα βελτίωσης των δημοτικών οδών.

Γιατί άραγε επί ημερών σας χρειάζεστε τα διπλάσια χρήματα για πολιτιστικές εκδηλώσεις;(εκτός από τις χορηγίες και τα χρήματα από προγράμματα; Σύνολο 1.500.000 €;);;;

Ιεραρχήστε, κ. δήμαρχε, τις ανάγκες των δημοτών, όπως έχετε υποχρέωση να κάνετε και όπως πρόσφατα δεσμευτήκατε δημόσια ότι θα κάνετε.

Δεν είναι προτεραιότητά τους τα διαδικτυακά θεάματα. Προτεραιότητά τους είναι η συντήρηση της κακής οδοποιίας, ο επαρκής φωτισμός, η στήριξη των αδύναμων συμπολιτών τους.

Ρωτήστε τους και θα σας το επιβεβαιώσουν.

Αντιμετωπίστε τους συμπολίτες μας με σεβασμό και εκτίμηση, όπως επιβάλλεται να κάνουν οι διοικούντες σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΜΕΛΕΤΗ