Βασιλική Ψυχράμη: «Με χρηστή διαχείριση και έργα που στοχεύουν στην μείωση του κόστους θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της άρδευσης»

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του κ. Χρήστου Γούτου, στο οποίο κρινόμαστε ως κύριοι συνυπεύθυνοι για την αναστάτωση που επικρατεί στον αγροτικό πληθυσμό του δήμου μας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια»Βασιλική Ψυχράμη, δηλώνει:

«Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία ο δήμος Αιγιαλείας, επί σειρά ετών, είχε ζημιογόνο απολογισμό στον τομέα της άρδευσης. Για την παράταξή μας, η λύση δεν είναι να μετακυλιστεί ένα πρόβλημα από την μία κοινωνική ομάδα στην άλλη, στους χαμηλόμισθους, στους εργάτες, στους άνεργους δηλαδή στη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας που τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα.

Το πρόβλημα για μας δεν λύνεται με αφορισμούς και με πολιτική που ακούγεται ωραία αλλά δεν λύνει το πρόβλημα και το μεταθέτει στις πλάτες άλλων αδύναμων συμπολιτών μας.

Το πρόβλημα για μας είναι το υψηλό κόστος άρδευσης που με σωστή και δίκαιη διαχείριση και με προγραμματισμό πρέπει να μειώσουμε, ώστε να επιλυθεί οριστικά. Με προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι να συμβάλουμε και όχι με αφορισμούς και πολιτικές κορόνες που όλοι καταλαβαίνουν και επί της ουσίας δεν παράγουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Άποψή μας είναι ότι τα βάρη πρέπει να μοιράζονται ισότιμα αλλά και κατά περίπτωση, δεδομένου ότι υπάρχουν περιοχές που διαθέτουν φυσικές πηγές και άλλες κοινότητες είχαν έγκαιρα δημιουργήσει τις υποδομές που χρειάζονται οι αγρότες μας για να αρδεύουν με χαμηλό κόστος. Δεν μπορούμε εμείς σήμερα να τα διαχειριζόμαστε χωρίς να τα λαμβάνουμε υπόψη μας.

Οφείλουμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας με προτάσεις και έργα που στοχεύουν στην μείωση του κόστους άρδευσης.

Γι’ αυτό, ως«Ποιοτική Αιγιάλεια», έχουμε κάνει ειδικό προγραμματισμό και έχουμε εισηγηθεί έργα για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δρομολογώντας ταυτόχρονα ως δήμος και το διυλιστήριο Σελινούντα, μέσω των οποίων, με ειδικό σχεδιασμό, θα μειωθεί το κόστος τόσο στην άρδευση όσο και την ύδρευση.

Έργα και παρεμβάσεις που αφενός σέβονται το περιβάλλον και προστατεύουν τους φυσικούς πόρους και αφετέρου μειώνουν το κόστος σε όλους τους δημότες.

Η «Ποιοτική Αιγιάλεια», αναλογιζόμενη το μέγεθος του προβλήματος του μεγάλου κόστους της μεταφοράς των απορριμμάτων, ψήφισε την αύξηση των δημοτικών τελών, ωστόσο προσωπικά αλλά και ως συνδυασμός έχουμε δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δεν θα ξαναψηφίσουμε άλλες αυξήσεις, καθώς εκτιμούμε πως με χρηστή διαχείριση, με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε και με την συνδρομή της πολιτείας θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς και θα καλύψουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου μας.

Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Δεν στρουθοκαμηλίζουμε και δεν λαϊκίζουμε, αλλά προσπαθούμε καθημερινά να συμβάλλουμε με προτάσεις και έργο στην επίλυση των προβλημάτων και την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».