Βασίλης Χριστόπουλος: “Λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο – Έρχονται τα ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αιγιάλειας”

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πολεοδομίας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Βασίλης Χριστόπουλος, σε συνέντευξή του στον “ΤΥΠΟ της Αιγιάλειας” μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τους μαθητές, καθώς στα ΚΕΠ Υγείας που σκέφτεται ο Δήμος να υλοποιήσει.

Για το Κοινωνικό Φροντιστήριο ο Αντιδήμαρχος ανέφερε:

– “Έχει ήδη ξεκινήσει το θερινό τμήμα του κοινωνικού φροντιστηρίου (από 25 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου) όπου θα παραδίδονται τα μαθήματα θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αιγιαλείας θα συνεχίσει τη λειτουργία του και το ερχόμενο σχολικό έτος 2017-2018.

Μην ξεχνάμε πως η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών και στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο συντονιστή κ. Παπαβραμόπουλο Βασίλη την ψυχή του κοινωνικού φροντιστηρίου και όλους τους εθελοντές καθηγητές που με όρεξη προσφέρουν αφιλόκερδος τις υπηρεσίες τους. Επίσης έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια να το εντάξουμε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ κάτι που ίσως ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο”.

Σε ερώτηση του “ΤΥΠΟΥ” για το ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε:

– “Σίγουρα περισσότερες εκδηλώσεις πρόληψης-ενημέρωσης,  διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που θα έχουν σχέση με την καταπολέμηση της φτώχειας και  προώθηση δομών και παρεμβάσεων που θα ανακουφίσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως είμαστε και στο σχεδιασμό να προσπαθήσουμε να  ιδρύσουμε ένα ΚΕΠ Υγείας (Κέντρα Πρόληψης για την Υγεία)  που υπάρχει σε πολλούς Δήμους.

Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως: α) Καρκίνος του παχέος εντέρου β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας γ) Καρκίνος του μαστού δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος ε) Ανεύρυσμα αορτής στ) Καρκίνος του προστάτη ζ) Μελάνωμα

Ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με τα ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τους  χώρους τους και να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας.

– Εφόσον το επιθυμεί θα δημιουργείται ένας ιατρικός φάκελος με τις προληπτικές του εξετάσεις.

-Το προσωπικό των ΚΕΠ Υγείας θα προμηθεύει στον Δημότη μια λίστα με τους παρόχους Ιατρούς και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Δήμου. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη και για τους Ανασφάλιστους.

-Έχει δημιουργηθεί δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

– Οι πάροχοι Ιατροί αλλά και ο ίδιος ο Δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσω των ΚΕΠ Υγείας.

-Ο Δημότης που έχει ιατρικό φάκελο στα ΚΕΠ Υγείας μέσω ειδικού λογαριασμού θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που πρέπει να επαναλάβει τις προληπτικές εξετάσεις του”.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”