Βασίλης Χριστόπουλος: “Ολοκληρώθηκε η απογραφή κτιρίων του Δήμου Αιγιαλείας για προσεισμικό έλεγχο”

Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας η καταχώρηση στοιχείων της Ταυτότητας κτιρίων Δημοτικής και Κοινωφελούς χρήσης, στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ», η οποία «έκλεισε» την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ως προς τον έλεγχο σεισμικής ικανότητας, υποβλήθηκαν στοιχεία για 75 δημοτικά κτίρια συνάθροισης κοινού που αφορούν κυρίως σε σχολικές μονάδες, κτίρια διοίκησης, πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους κ.α.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος δηλώνει σχετικά: «Ως Δημοτική Αρχή με γνώμονα την ευθύνη και την σεισμικότητα της περιοχής μας, όπως υποβάλλαμε αντίστοιχη πρόταση στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ και προβήκαμε με του μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας σε πρωτοβάθμιο έλεγχο στα δημοτικά σχολεία, έτσι και τώρα ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του  Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και δηλώσαμε τα δημοτικά μας κτίρια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, δίνοντας προτεραιότητα κυρίως στα κτίρια που στεγάζονται σχολεία αλλά και τα υπόλοιπα όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, τα πρώην κτίρια δημαρχείων, τον κινηματογράφο «Απόλλων» κλπ,. αφού είναι η πρώτη φορά όπου θεσπίζεται σαφές πλαίσιο άμεσου προσεισμικού ελέγχου».