Βαριά ήττα για τον Παναιγιάλειο στη Σπάρτη 0-4 – Μας χρειάζονται χρόνος και υπομονή!

Βαριά ήττα υπέστη ο Παναιγιάλειος από τη Σπάρτη στο γήπεδο του Παναιτωλικού με 0-4. Η Αιγιώτικη ομάδα δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ αντίθετα η Σπάρτη με τη σημερινή νίκη «κλείδωσε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η ομάδα της Σπάρτης από τα πρώτα λεπτά έδειξε κυρίαρχη στο γήπεδο και απειλούσε μονίμως την ομάδα του Π.Γ.Σ. με τον Αναστασάκο στο 24ο λεπτό, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από καλά εκτελεσμένο κόρνερ και κεφαλιά – ασίστ του Γιαννίτση.

Ο Παναιγιάλειος στα επόμενα λεπτά επιχείρησε να αντιδράσει, όμως φάνηκε να μην έχει βρει το ρυθμό του. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, το ματς δεν είχε φάσεις αλλά στο 75′ και πάλι ο Αναστασάκος πέτυχε το 0-2, μετά από νέα πολύ καλή σέντρα του  Μπουντόπουλου.

Οι παίκτες του Παναιγιαλείου προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά παρουσιάζοντας όμως πολλά κενά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχτούν ακόμα τέρματα αυτή τη φορά από τον Μπουντόπουλο στο 85′ και το 88′ (το δεύτερο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι).

Στο 90΄ ο Μπανούσης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και τελείωσε το ματς με παίκτη λιγότερο.

Ο Παναιγιάλειος τώρα αναζητάει κάτι παραπάνω από ένα θαύμα για να ανατρέψει αυτό το βαρύ σκορ στον επαναληπτικό.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Πατινιώτης, Βλάχος, Κοντοές, Καζναφέρης, Μπούζας, Τσιλιγκίρης, Μπουρλάκης (79’ Μωυσίδης), Σκαρτσίλας (46’ Κατιδης), Κρητικός (63’ Ξόμπλιος).

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Κατσίκης, Γιαννίτσης, Μπανούσης, Ν. Αρσενίεβιτς (76’ Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Μπουντόπουλος, Αναστασάκος (83’ Παναγιώτου), Βελλίνης (70’ Ηλιόπουλος).

Για να δούμε όπως θέλουμε τη νέα ομάδα του Παναιγιαλείου: 

Μας χρειάζονται χρόνος και υπομονή!

Έχουμε έμψυχο υλικό με αρετές αλλά θέλει πολλή δουλειά

Οι αδυναμίες, οι αρνητικές επισημάνσεις, η ανεπαρκής φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, η έλλειψη συνοχής και αλληλοκάλυψη, θα χρειασθεί αρκετός βάθος χρόνου για να «θεραπευτούν»!

Ο Βόκολος και οι παίκτες παρόλο που μέχρι τώρα κατέβαλαν ξεχωριστές προσπάθειες για να καλύψουν όλα τα κενά της ημιτελούς προετοιμασίας, η κατάσταση της αγωνιστικής απόδοσης έχει μεν βελτιωθεί, όχι όμως σε ικανοποιητικό κι αποτελεσματικό επίπεδο!

Δυστυχώς φέτος, ο ΠΓΣ ούτε αρκετό χρόνο προετοιμασίας έχει, ούτε υπομονή έχουν οι φίλαθλοι που στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Όλοι όμως οι παράγοντες της ομάδας και σύσσωμη η ηρωϊκή κι απαιτητική φίλαθλη κοινωνία, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι «χτίζεται» μια εντελώς καινούργια ομάδα, και στερείται βασικού κορμού από την προηγούμενη σεζόν.

Λείπουν αρκετά απαραίτητα προαπαιτούμενα για να φτιάξουμε ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό σύνολο:

– Είναι φανερή η έλλειψη φυσικής κατάστασης και ομοιογένειας.

– Δεν έχει βρεθεί ακόμα η ιδανική θέση που μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής ν’ αποδώσει το 100% των δυνατοτήτων του.

– Με 2-3 φιλικά παιχνίδια ο νέος προπονητής Λεωνίδας Βόκολος, που δείχνει σοβαρός, ψύχραιμος και μεθοδικός, δεν μπορεί να έχει σαφή και ασφαλή εικόνα και εκτίμηση των προσόντων και των ικανοτήτων των νέων ποδοσφαιριστών.

– Η απουσία των τριών κύριων επιθετικών παικτών Σκαρτσίλα, Κρητικού και Κατίδη, από τον αγώνα της Βάρδας  δικαιολογεί σε μεγάλο ποσοστό την επιθετική ανεπάρκεια, αφού δεν μπόρεσε ο Π.Γ.Σ. να πετύχει έστω ένα γκολ.

Παρά, λοιπόν και τη σημερινή βαριά  ήττα υπάρχουν σημεία και ενδείξεις, που καταγράφονται στα θετικά προσόντα, τα οποία με την κατάλληλη αξιοποίησή τους, θ’ αποφέρουν καλές εμφανίσεις, εκμετάλλευση απόδοσης και ευκαιριών, ώστε να φθάσει στα νικηφόρα αποτελέσματα ο νέος Παναιγάλειος:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ