Βαρδάκης: «Δυσκολίες στη διοργάνωση της γιορτής της Παναγίας Τρυπητής, λόγω της μη ύπαρξης προϋπολογισμού στον Δήμο»

Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και υπεύθυνος για θέματα εθιμοτυπίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στράτος Βαρδάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Την περίοδο που η πόλη μας ετοιμάζεται να τιμήσει την πολιούχο του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας, την Παναγία Τρυπητή, η Ιερά Εικόνα της οποίας επιστρέφει στο Ιερό Προσκύνημα της παραλίας Αιγίου, δυστυχώς η μη ύπαρξη προϋπολογισμού μας δυσκολεύει στην όλη διοργάνωση. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που αφορούν, παραδείγματος χάριν, στον καθαρισμό της διαδρομής της λιτάνευσης, οι φιλαρμονικές, η φιλοξενία των προσκεκλημένων μας και που δυστυχώς οι δαπάνες δεν μπορούν να γίνουν αφού δεν έχουμε στον Δήμο μας ψηφισμένο και εγκεκριμένο νόμιμο προϋπολογισμό. Μπαίνει έτσι ένα «φρένο» στο να γιορτάσουμε όπως Της πρέπει τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας μας με τον πανηγυρικό τρόπο που Της αξίζει, μετά από την πανδημία και τις όλες δυσκολίες που περάσαμε.

Οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης πρέπει να αντιληφθούν ότι με το να υπερψηφίζουν εν γνώσει τους έναν μη νόμιμο προϋπολογισμό, δεν στρέφονται κατά του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής αλλά στρέφονται κατά της πόλης και των δημοτών. Απευθύνω έκκληση προς τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να συμβάλουν έστω και στο «και πέντε» στο να καταρτιστεί ένας συναινετικός προϋπολογισμός, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, ώστε να ξεμπλοκάρει η λειτουργία του Δήμου και να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς ανούσια εμπόδια και τρικλοποδιές».