Αχαιοί ετοιμάζουν… απόβαση στο «Release Athens 2024»!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ! 

 

«Άρωμα»… Αχαΐας (και όχι μόνο) αναμένεται να έχει το φετινό Release Athens, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά το μεγαλύτερο συναυλιακό event του καλοκαιριού, καθώς έχει αναλάβει να φέρει στην Ελλάδα μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, με ένα πλούσιο lineup για όλα τα γούστα!

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανακοινώθηκε και επισήμως το φετινό Release Athens εκατοντάδες Αχαιοί (και όχι μόνο) φίλοι όλων των ειδών της μουσικής άρχισαν να προγραμματίζουν την «απόβασή» τους στην πρωτεύουσα, ενώ ουκ ολίγοι έχουν ήδη προμηθευτεί το «μαγικό χαρτάκι» που θα τους εξασφαλίσει μια θέση στη σκηνή της Πλατείας Νερού! 

Το Release Athens Festival ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το καλοκαίρι στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με βασικό χώρο την Πλατεία Νερού (Δέλτα Φαλήρου, στη διασταύρωση της Λ. Συγγρού με τη Λ. Ποσειδώνος), ένα υπέροχο μέρος που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και ταυτόχρονα λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης.

Με βασικό σύνθημα την εξωστρέφεια και την αισιοδοξία, σε πείσμα των δύσκολων καιρών κατά τους οποίους γεννήθηκε, έχει δώσει νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα, πιστεύοντας έμπρακτα στην απελευθερωτική δύναμη της μουσικής, από την οποία, άλλωστε, πήρε και το όνομά του.

Από τη φετινή σκηνή αναμένεται να παρελάσουν 30 και πλέον συγκροτήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, με ένα αξιοζήλευτο lineup, που θεωρείται σίγουρο πως θα ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μουσικά γούστα, χωρίς περιορισμούς και στεγανά!

 

The Offspring / The Subways / Danko Jones / The Overjoyed (Κυριακή 9 Ιουνίου)

To Release Athens υποδέχεται τους The Offspring την Κυριακή 9 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Μία από τις πιο επιτυχημένες punk rock μπάντες όλων των εποχών, με απήχηση σε ολόκληρο το φάσμα των φίλων της rock’n’roll μουσικής, επιστρέφουν μετά από 15 χρόνια στην Αθήνα για την πιο δυναμική βραδιά του φετινού καλοκαιριού. Μαζί τους δύο από τα πιο συναρπαστικά live acts της σκηνής, οι εκρηκτικοί The Subways και οι Danko Jones στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, αλλά και οι Αθηναίοι punk rockers The Overjoyed.

 

Megadeth / Blind Guardian / Grand Magus (Παρασκευή 14 Ιουνίου)

Τo Release Athens υποδέχεται τους Megadeth την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Η μπάντα του «αρχιτέκτονα» Dave Mustaine καθόρισε το heavy metal και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα, 40 χρόνια μετά το ξεκίνημά της. Μέλος των περίφημων Big Four της thrash-metal σκηνής και ένα από τα κορυφαία και πιο επιτυχημένα ονόματα του σκληρού ήχου, επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια για να παρουσιάσουν ένα show γεμάτο τραγούδια-ύμνους! Μαζί τους οι βάρδοι του progressive  power  metal, οι Blind Guardian και το σπουδαίο τρίο των Grand Magus.

 

Parov Stelar / Jain / Telenova (Σάββατο 15 Ιουνίου)

Το Release Athens υποδέχεται τον Parov Stelar το Σάββατο 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Ο διάσημος Αυστριακός μουσικός και παραγωγός, που τόσο έχει αγαπηθεί στη χώρα μας, θα μας προσφέρει, μαζί με την Jain και τους Telenova, την πιο χορευτική βραδιά του φετινού καλοκαιριού.

 

Pulp / The Smile / Ride / Tramhaus (Πέμπτη 20 Ιουνίου)
Το Release Athens υποδέχεται τους Pulp την Πέμπτη 20 Iουνίου, στην Πλατεία Νερού! Μαζί τους, ως co-headliners, οι The Smile, η μπάντα που δημιούργησαν ο Thom Yorke και ο Jonny Greenwood, δηλαδή ο δημιουργικός πυρήνας των περίφημων Radiohead, μαζί με τον Tom Skinner των Sons of Kemet. Το line up συμπληρώνει ιδανικά ένα ακόμα θρυλικό indie rock συγκρότημα, οι υπέροχοι Ride και οι ραγδαία ανερχόμενοι Tramhaus.

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου (Σάββατο 29 Ιουνίου)

Το Release Athens παρουσιάζει τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου το Σάββατο 29 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Ο σπουδαίος ερμηνευτής, ο οποίος έχει σημαδέψει την ελληνική δισκογραφία με τη φωνή και τα τραγούδια του, θα πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο ξεχωριστές εμφανίσεις της πλούσιας καριέρας του.

Από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μετρά περισσότερα από 50 χρόνια σταθερής παρουσίας στη δισκογραφία και έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές, κάθε ηλικίας και από κάθε φάσμα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά έναν από τους ελάχιστους, πραγματικούς ροκ σταρ που γέννησε η χώρα, ο οποίος σημάδεψε με τη φωνή και την ηλεκτρισμένη σκηνική του παρουσία κάθε εγχώριο μουσικόφιλο.

 

Cannons (6 Ιουλίου – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων)

Το Release Athens παρουσιάζει τους Cannons το Σάββατο 6 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το τρίο της εναλλακτικής electro-pop από το Los Angeles, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα από τα πιο συναρπαστικά live του φετινού καλοκαιριού.

 

Thievery Corporation / Black Pumas / The Budos Band / Anduze (Τρίτη 9 Ιουλίου)

Το Release Athens υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, σε μία ημέρα αφιερωμένη στους ήχους τηςdowntempo / dub / electronica και της soul. Γνωστοί και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού οι πρώτοι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι δεύτεροι, σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι στην Ευρώπη, υπόσχονται να μας χαρίσουν ένα από τα πιο σημαντικά και χορευτικά shows της φετινής χρονιάς. Μαζί τους το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band και ο υπέροχος Anduze.

 

Massive Attack / Beak / Mount Kimbie (Τετάρτη 17 Ιουλίου)

To Release Athens υποδέχεται τους Massive Attack την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού! Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα. Μαζί τους οι Beak> του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το επιδραστικό λονδρέζικο γκρουπ των Mount Kimbie.

 

Duran Duran / Sofi Tukker (Πέμπτη 18 Ιουλίου)

Το Release Athens υποδέχεται τους θρυλικούς Duran Duran την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Οι σπουδαίοι Βρετανοί έρχονται στην Αθήνα λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ «Danse Macabre» για να παρουσιάσουν ένα μεγάλο show βασισμένο στον πρωτοποριακό ήχο και ύφος τους, τα οποία έχουν με συνέπεια διευρύνει τα όρια της μουσικής, της μόδας και της τέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας τους. Μαζί τους ένα από τα πιο επιτυχημένα dance/pop σχήματα των τελευταίων ετών, οι Sofi Tukker.

 

Judas Priest / Bruce Dickinson / Accept (Κυριακή 21 Ιουλίου)

Το Release Athens υποδέχεται τους Judas Priest και τον Bruce Dickinson την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Οι Metal Gods του Rob Halford και ο τραγουδιστής / frontman των Iron Maiden, δύο ονόματα που δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις και χαρακτηρισμούς, σε μια βραδιά-ορόσημο για τους φίλους του σκληρού ήχου στη χώρα μας. Μαζί τους ένα από τα πιο κομβικά συγκροτήματα της σκηνής, οι Γερμανοί Accept.

 

Behemoth / Testament / Pestilence (Κυριακή 28 Ιουλίου)

Το Release Athens υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament την Κυριακή 28 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads.