Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αιγείρας-Μαρμάρων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της 18ης επαρχιακής οδού Αιγείρας-Μαρμάρων για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης Κ255 που ανήκει στον νέο αυτοκινητόδρομo Κορίνθου-Πατρών. Αναλυτικά, οι αποφάσεις της Τροχαίας προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων:

«Στα πλαίσια ανακατασκευής της κάτω διάβασης Κ255 που ανήκει στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκε:

– Η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά μήκος της 18ης επαρχιακής οδού Αιγείρας – Μαρμάρων για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης Κ255 που ανήκει στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών για αποκλεισμό της οδού την 02-12-2016 ημέρα Παρασκευή από ώρα 18:00 και για 12 ώρες προκειμένου να κατεδαφιστεί η υφιστάμενη 18η Επαρχιακή οδός που ενώνει την Αιγείρα με τα Μάρμαρα και τα παραπάνω χωριά στα πλαίσια της προαναφερόμενης ανακατασκευής.

– Η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την παράκαμψη εκ περιτροπής της κυκλοφορίας της 18ης επαρχιακής οδού μεταξύ Αιγείρας και Μαρμάρων μέσω του τοπικού οδικού δικτύου στην περιοχή της Ακράτας, ώστε να αποκλειστεί από την κυκλοφορία το μισό τμήμα της κάτω διάβασης Κ255 προς Μάρμαρα, προκειμένου να ανακατασκευαστεί στα πλαίσια της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών.

Η περιγραφόμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα γίνει σε δυο φάσεις Α’ και Β’ και θα εφαρμοστεί άμεσα. Η κάθε φάση θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα μέχρι την ολοκλήρωση του τεχνικού.

Η κάτω διάβαση Κ255 στη Χ.Θ. 59+017.28 του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών πρόκειται να ανακατασκευαστεί πλήρως. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις Α’ και Β’ όπως προαναφέρθηκε οι οποίες θα εφαρμοστούν διαδοχικά.

Κατά την Α’ φάση θα κατασκευαστεί το ανατολικό τμήμα του τεχνικού και η κυκλοφορία θα γίνεται από το δυτικό τμήμα ενώ κατά τη Β’ αντίστροφα θα κατασκευαστεί το δυτικό τμήμα και η κυκλοφορία θα γίνεται από το ανατολικό.

Η οδός που διέρχεται από την κάτω διάβαση Κ255 είναι η 18η επαρχιακή οδός που ενώνει την Αιγείρα με τον οικισμό των Μαρμάρων αλλά και τα υπόλοιπα χωριά. Τόσο κατά την Α’ φάση όσο και κατά τη Β’ θα εγκατασταθεί προσωρινός φωτεινός σηματοδότης ο οποίος θα ρυθμίζει την κυκλοφορία των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας εναλλάξ.

Το ελάχιστο πλάτος κυκλοφορίας του ενός ρεύματος κάτω από το τεχνικό θα είναι 3,50 μ. Επιπλέον στην περιοχή της κυκλοφοριακής ρύθμισης θα απαγορεύεται η προσπέραση και το όριο ταχύτητας θα είναι περιορισμένο στα 30χλμ/ω.

Η καθοδήγηση των οδηγών θα γίνεται με κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες με βάση το συνημμένο σκαρίφημα της παράκαμψης. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η λιγότερη διατάραξη της ομαλότητας της κυκλοφορίας στην περιοχή των Καμαρών, με αποτέλεσμα την ασφαλή διακίνηση των οδηγών.

Η διευθέτηση της κυκλοφορίας θα γίνεται από το προσωπικό της Αναδόχου με τη χρήση σημαιών και σημάτων. Η μερική παρεμπόδιση της κυκλοφορίας θα διαρκεί τις εργάσιμες ημέρες και μέχρι Παρασκευή μεσημέρι.

Θα λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών, δηλαδή να τοποθετούνται σύμφωνα με το νέο ΚΟΚ εμπόδια για την ημέρα και φωτεινά σήματα για τη νύκτα με μέριμνα και δαπάνη της ανάδοχης εταιρείας, που καθίσταται ποινικά και αστικά υπεύθυνος για την περίπτωση ατυχήματος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από 02/12/2016 και θα είναι σε ισχύ έως 01/02/2017. Οι εργασίες για την κατασκευή της Κάτω Διάβασης θα πραγματοποιούνται τις εργάσιμες ημέρες από τις 07:30 έως 20:00 εκτός ωρών κοινής ησυχίας.

Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται σε όλη τη διάρκεια των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, την ισχύουσα Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων και τα εγκεκριμένα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες κλπ, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική του μέριμνα και ευθύνη η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.»

 

Πηγή: thebest.gr