Αφιερωμένες οι “ΡΙΖΕΣ” στο ιστορικό χωριό της Παρασκευής – Σήμερα στις 8 η εκδήλωση

«ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Αφιερωμένο στο όμορφο και ιστορικό χωριό της Παρασκευής είναι το νέο περιοδικό «Ρίζες» της Ιστορικής & Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας, ένα χωριό με πλούσια ιστορία, αφού ανέδειξε σπουδαίους αγωνιστές, τόσο κατά την Επανάσταση του 1821, όσο και σε άλλες σημαντικές στιγμές της Εθνικής μας Ιστορίας…
Το περιοδικό, ενδέκατο κατά σειρά και έγχρωμο -το πιο πολυσέλιδο από όσα έχουν προηγηθεί- περιλαμβάνει, εκτός από το αφιέρωμα στην Παρασκευή, πληθώρα άρθρων που σχετίζονται με την ιστορία, τη λαογραφία, την επικαιρότητα.

Σε ξεχωριστό κεφάλαιο παρουσιάζονται και οι δραστηριότητες της Ι.Λ.Ε.Α. από το 2014 μέχρι τώρα.
Η παρουσίαση των «ΡΙΖΩΝ» θα γίνει σε μία ωραία εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Φιλοπροοδευτικό, Μορφωτικό Σύλλογο Παρασκευής, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου, ανήμερα του Αϊ -Λιος, στις 8.00 το βράδυ στα «Αλώνια» της Παρασκευής.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση από την ΙΛΕΑ του περιοδικού ΡΙΖΕΣ, που είναι αφιερωμένο στο χωριό, κατόπιν θα βραβευτούν οι αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, που κατάγονται από το χωριό, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το μουσικό μέρος.

Η Φιλαρμονική του Αιγίου, υπό τη διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, θα δώσει μια συναυλία με γνωστά και αγαπητά τραγούδια. Ο Φιλοπροοδευτικός & Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής και η Ι.Λ.ΕΑ. σας προσκαλούν ν’ ανεβείτε στην καταπράσινη και πανέμορφη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ για ν’ απολαύσετε την πανσέληνο του Ιουλίου μέσα από την όμορφη αυτή εκδήλωση !