Αυτό συμβαίνει στο σώμα σου όταν απέχεις από το αλκοόλ

Μπορεί η λέξη “αποτοξίνωση” να μην σου προκαλεί τους καλύτερους συνειρμούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά από μια περίοδο υπερβολής (όπως, συνήθως, είναι αυτή των γιορτών) δε χρειάζεται να την επιβάλεις στον εαυτό σου, αλλά μάλλον την επιθυμείς.

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτείς ώστε να υιοθετήσεις (έστω για ένα διάστημα) ένα υγιεινό lifestyle και να επιστρέψεις στην προσεγμένη διατροφή και τον ποιοτικό ύπνο. 

Αν φέτος ξέφυγες λίγο παραπάνω στο αλκοόλ, έχεις έναν παραπάνω λόγο να δοκιμάσεις την πλήρη αποχή για ένα διάστημα- το σώμα σου θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Ένα άτομο που πίνει κατά μέσο όρο ένα ποτό την ημέρα, μπορεί να δει μείωση του βάρους του ως και μέσα σε μία εβδομάδα αν το σταματήσει και δεν αναπληρώνει τις θερμίδες με κάποιο άλλο ρόφημα”, σημειώνει η διαιτολόγος Jessica Cording .

Επιπλέον, η αποχή από το αλκοόλ μπορεί να ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του συκωτιού και να βελτιώσει το μεταβολισμό και την ποιότητα του ύπνου σου. Ωστόσο, η ολοκληρωμένη αποτοξίνωση περιλαμβάνει και την επιστροφή στις συνήθειές σου- και εκεί το κλειδί είναι να ξεκινήσεις σταδιακά. 

Καθώς ο οργανισμός έχει συνηθίσει τώρα στη μηδενική κατανάλωση αλκοόλ, θα χρειαστεί μια μικρή περίοδος προσαρμογής μέχρι να επιστρέψεις στα δικά σου standards. 

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να το δοκιμάσεις.