Από τον Αιγιώτη καθηγητή Θέμη Προδρομάκη και την ομάδα του Νανοτεχνολογία για παιδιά στο Intercontinental Athens

Ο Aιγιώτης αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Southampton, Θέμης Προδρομάκης και άλλοι επιστήμονες-μέλη της ομάδας του, βρίσκονται αυτή την εβδομάδα, στην Αθήνα,  στο Intercontinental Athens,  στα πλαίσια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσαν, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Athens.

Διακόσιοι μαθητές από σχολεία κυρίως της Αθήνας, είχαν την ευκαιρία χθες Πέμπτη να συμμετέχουν σε μία ανοικτή πρόσκληση του κ. Προδρομάκη και να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μικρο – και νανοτεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες έλαβαν μέρος σε πρακτικές δραστηριότητες (hands-on activities) που σχετίζονται με την τεχνολογία κατασκευής μικρο- και νανο-διατάξεων. Ο ενθουσιασμός των μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους, ήταν μεγάλος.

Ο δρ Προδρομάκης μιλώντας στον “ΤΥΠΟ” ανέφερε:
– “Θέλουμε να εμφυσήσουμε στη νέα γενιά τον ενθουσιασμό για την επιστήμη και την τεχνολογία, δίνοντάς τους ταυτόχρονα κίνητρο να επιλέξουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία που απαιτεί ανώτερες και ανώτατες σπουδές.”.

Να σημειώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο του Southampton στο Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει τις πλέον προηγμένες εγκαταστάσεις καθαρού χώρου (clear area) στην Ευρώπη (Κέντρο ανάπτυξης νανοδιατάξεων, Nanofabrication Centre) http://www.ecs.soton.ac.uk/research/facilities

Στο κέντρο αυτό υλοποιούνται ερευνητικές δραστηριότητες που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής στον τομέα των μικροσυστημάτων και νανοδιατάξεων με άμεση εφαρμογή σε συστήματα ηλεκτρονικών, νανοτεχνολογίας καθώς και βιο-εφαρμογών.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ