«Απόλλων»: Το πρόγραμμα προβολών από την Πέμπτη 18 έως την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

Μετά την επιτυχία του πρώτου μέρους, «Les Trois Mousquetaires – D’Artagnan», ήρθε η ώρα να συνεχίσει το δίπτυχο με το «Les Trois Mousquetaires – Milady».

Το καστ της ταινίας είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της. Ο François Civil επαναλαμβάνει το ρόλο του ως D’Artagnan, ενώ ο Vincent Cassel υποδύεται τον Athos, ο Romain Duris τον Aramis και ο Pio Marmaï τον Porthos. Δίπλα τους, η Eva Green «φωτίζει» την οθόνη ως Milady.

-Η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα «Καλύτερης ταινίας σε κωμωδία ή μιούζικαλ», ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που ήθελαν αδιαφιλονίκητο φαβορί την «Barbie», ενώ η πρωταγωνίστρια Έμα Στόουν έλαβε το βραβείο του Α΄ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ. Επίσης η ταινία απέσπασε και τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας.

  Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου μας προτείνει, στην Δευτεριάτικη προβολή της, την ταινία «Αντίο Κύριε Χάφμαν».

Ένα θεατρικό έργο για το κατεχόμενο από τους Ναζί Παρίσι, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη πιστά, ρίχνοντας το βάρος στο στιβαρό κείμενο και τους τρεις εκπληκτικούς πρωταγωνιστές του: Ντανιέλ Οτέιγ, Ζιλ Λελούς και Σαρά Ζιροντό.

 -Ο Τζέφρι Άρτσερ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς βρετανούς συγγραφείς καιδραματουργούς των τελευταίων δεκαετιών με εκατομμύρια φαναστικούςαναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Το έργο του «Αθώος ή Ένοχος» («The Accused») έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2000 στο Βασιλικό Θέατρο τουΟυίνδσορ. Από τότε παίζεται αδιάλειπτα σε σκηνές σε όλο τον κόσμο, με μεγάληεπιτυχία, ενώ την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η παράσταση θα παρουσιαστεί και στο Αίγιο.

 

Πρόγραμμα Προβολών

Από την Πέμπτη 18 έως και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου

19:00: Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη

21:15: Poor Things

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου

18:30: Poor Things

21:15: Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη

Tην Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

18:30: Poor Things

21:30: Αντίο Κύριε Χάφμαν

(Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου

18:30: Poor Things

21:15: Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

20:00: Αθώος ή Ένοχος

(Θεατρική Παράσταση)

Poor Things

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Emma Stone, έρχεται ηαπίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Stone), μιας νεαρήςγυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμοναΔρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bellaανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάειμε τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθικήδικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένηαπό τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικάεπιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μαρκ Ράφαλο, Ραμί Γιουσέφ

Διάρκεια: 141 λεπτά

https://www.youtube.com/watch?v=ARw1SrWddUE

 

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη

Από το Λούβρο μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τις τρώγλες τουΠαρισιού μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ… Σε ένα βασίλειο διχασμένο απότους θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της εισβολής από την Αγγλία, μία χούφτα αντρών και γυναικών θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θαενώσουν το πεπρωμένο τους με τη μοίρα της Γαλλίας.

Σκηνοθεσία: Μαρτάν Μπουρμπουλόν

Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Σιβίλ, Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντουρίς, Πίο Μαρμάι, Εύα Γκριν

Διάρκεια: 115 λεπτά

https://www.youtube.com/watch?v=eT6sk52HHPo

 

Αντίο Κύριε Χάφμαν

Παρίσι 1941. Ο Φράνσουα Μερσιέ, ένας συνηθισμένος άντρας με μόνο σκοπό νακάνει οικογένεια με την αγαπημένη του Μπλανς, εργάζεται για τον κύριοΧάφμαν, έναν ταλαντούχο εβραίο κοσμηματοπώλη. Υπό τη σκιά της γερμανικήςκατοχής, εργοδότης και υπάλληλος αναγκάζονται να συνάψουν μία συμφωνίαπου, με το πέρασμα του χρόνου, θα επηρεάσει τη ζωή τους ανεπανόρθωτα.

Σκηνοθεσία: Φρεντ Καβαγιέ

Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλ Οτέιγ, Ζιλ Λελούς, Σαρά Ζιραντό, Νικολάι Κίνσκι

Διάρκεια: 115 λεπτά

https://www.youtube.com/watch?v=5tFNz3xmE5c

 

Αθώος ή Ένοχος, του Τζέφρεϊ Άρτσερ

Το κοινό καλείται να αποφασίσει: Αθώος ή ένοχος;
Το δυνατό δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Jeffrey Archer, που ξεσήκωσε με την πλοκή του το θεατρικό Λονδίνο, και αγαπήθηκε από τοαθηναϊκό κοινό την προηγούμενη σεζόν, έρχεται στην πόλη σας. Μια συναρπαστική παράσταση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, οι οποίοι καλούνται για δύο ώρες, να γίνουν ένορκοι στη δίκη και να αθωώσουν ήνα καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, βγάζοντας την τελική απόφαση. Ένα ανατρεπτικό φινάλε ανάλογα με την ετυμηγορία των θεατών.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Ένας διακεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του γιανα κληρονομήσει την περιουσία της.  Ο καλύτερος του φίλος, γνωστόςποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του.  Μια γιατρός ισχυρίζεται ότιείχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί. Τα στοιχεία τηςενοχής είναι εξίσου ισχυρά με τα στοιχεία της αθωότητάς του. Και οι θεατέςκαλούνται να γίνουν ένορκοι. Το κοινό πρέπει να αποφασίσει…
Ο Δρ. Σέργουντ δολοφόνησε τη γυναίκα του; Η Τζένιφερ Μίτσελ ήταν ερωμένητου; Ποιο άλλοθι του να πιστέψεις;
Απόδοση: Κώστας Σπυρόπουλος
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά, Στάθης Λαγκάδας
Art Work: Μιμίκα Καπούλα
Φωτογραφία – Video: Γιώργος Κρίκος
Ερμηνεύουν: Νόνη Ιωαννίδου, Αντώνης Ραμπαούνης, ΓιώργοςΦρατζεσκάκης, Αννέτα Παπαθανασίου, Σαράντος Γεωγλερής, ΚώσταςΖέκος, Βαρβάρα Λάρμου, Στάθης Λαγκάδας.
Voice Off: Χάρης Σώζος, Ελένη Βουτυρά
Έναρξη: 8μ.μ.
Διάρκεια: 100΄
Εισιτήρια: Από 14 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων: more.com