Αποστόλης Τριαντόπουλος: “Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να αντιμετωπιστεί με ανθρώπινους όρους το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα!”

Άλλη μια τραγωδία, άλλη μια κτηνωδία, με θύματα 750 ψυχές που στριμώχτηκαν σε μια βάρκα με σκοπό να προσπεράσουν την χώρα μας και να πάνε κάπου που μπορεί και να επιβιώσουν. Πόση θλίψη και πόση οργή μπορεί να διαχειριστεί τον φόρο αίματος που έχουν επιβάλει οι πολιτικές επιλογές μιας χρεοκοπημένης και εξαρτημένης Ελλάδας.

Με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι το ελληνικό λιμενικό γνώριζε από το μεσημέρι της Τρίτης για την βάρκα στα ανοιχτά τη Πύλου και ότι δεν τους διέσωσε, μάλλον δεν θα πρέπει να μιλάμε πλέον για ατύχημα. Με την κυβέρνηση να παραβιάζει εδώ και μήνες τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προκαλεί κλίμα τρόμου με τα pushbacks, δεν μας αρκεί η ξαφνική συμπόνια τους.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να αντιμετωπιστεί με ανθρώπινους όρους το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα! Να παραδεχτούμε τους λόγους που οδηγούν τόσους ανθρώπους να ρισκάρουν τις ζωές τους σε ένα τόσο επικίνδυνο ταξίδι και να συλληφθούν άμεσα αυτοί που άφησαν τον κόσμο να πνιγεί!

Η προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος και να κουκουλωθούν οι φωνές διαμαρτυρίας μέσα σε ένα υποκριτικό τριήμερο πένθος, δεν πρέπει να περάσει. Από σήμερα, να στηρίξουμε δυναμικά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα!

 Αποστόλης Τριαντόπουλος -μέλος της εκτελεστικής γραμματείας

της δημοτικής παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.