Αποδυναμωμένη η Τροχαία Αιγίου – Οδεύει σε οριστικό κλείσιµο µε βάση το νέο οργανόγραµµα

Μετά τις εσωτερικές µεταθέσεις αστυνοµικών σε διάφορες  υπηρεσίες του Νοµού Αχαΐας, οι τοπικές Αστυνοµικές Υπηρεσίες της Αιγιάλειας αποδυναµώθηκαν, αντί να ενισχυθούν. Έτσι το τµήµα Τροχαίας Αιγίου είναι αποδυναµωµένο και αυτό φαίνεται ουσιαστικά στην καθηµερινότητα των πολιτών. 

Αυτή τη στιγµή παραµένει µε ∆ιοικητή και Αξιωµατικό Υπηρεσίας για τα τρέχοντα θέµατα, ενώ για τροχαίες παραβάσεις ή ο,τιδήποτε χρειαστεί υπάρχει µικτό περιπολικό µε έναν άνδρα της Τροχαίας και έναν άνδρα του Αστυνοµικού τµήµατος το οποίο εκτελεί 24ωρη βάρδια.

Η περιοχή ευθύνης της Τροχαίας Αιγίου είναι από την Αιγείρα µέχρι και τα Σελιανίτικα µε αποτέλεσµα εάν υπάρξει περιστατικό στη µια περιοχή του ∆ήµου και ταυτόχρονα και στην άλλη να µην υπάρχει τρόπος να ανταποκριθεί και στα δύο άµεσα.

Η Τροχαία Αιγίου υπολειτουργεί µε σκοπό να κλείσει οριστικά µε βάση το νέο οργανόγραµµα των υπηρεσιών.

Σε αντίθετη περίπτωση το τµήµα Τροχαίας Κάτω Αχαΐας παραµένει ζωντανό, παρότι υπάρχει µικρότερος πληθυσµός, ενώ το τµήµα Τροχαίας Αιγίου συγχωνεύεται µε το Αστυνοµικό τµήµα.

Η έλλειψη προσωπικού των τµηµάτων, καθώς και άλλα εκτός από την Τροχαία τµήµατα αντιµετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, έχουν µειώσει το αίσθηµα ασφάλειας των πολιτών, καθώς νοιώθουν απροστάτευτοι και εκτεθειµένοι από την έντονη παραβατικότητα.

Επισηµαίνουµε ότι παρά τις φιλότιµες προσπάθειες των πληρωµάτων των περιπολικών που προσπαθούν να υπηρετήσουν τον πολίτη, δυστυχώς αριθµητικά δεν επαρκούν, λόγω των σοβαρών λειτουργικών ελλείψεων.

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙ∆ΗΣ (Aπό την έντυπη έκδοση) “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”