Απάντηση του Δημήτρη Φιλιππάτου σχετικά με τις ζημιές στις υποδομές στα Βαλιμήτικα

Σχετικά με τις ζημιές στις υποδομές και στον παραλιακό δρόμο στα Βαλιμίτικα διευκρινίζονται από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Φιλιππάτο τα παρακάτω:

  • «Ποτέ δεν έδωσε άδεια η σημερινή Δημοτική Αρχή για την εκμίσθωση του Αιγιαλού στα Βαλιμίτικα,στο σημείο που απεικονίζεται στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗΣ» και πολύ περισσότερο,για την κατασκευή της συγκεκριμένης κατασκευής τύπου πέργκολας,της οποίας ελέγχεται η νομιμότητα και για την οποία έχει επιληφθεί η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και οι αρμόδιες αρχές.

Ο κ.Φιλιππάτος διευκρινίζει ότι πράγματι με αριθμό.πρωτοκόλου 2471 της 28/1/2015,έγινε αίτηση στο Δήμο για άδεια για ομπρέλες.

Η απάντηση μετά από έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας με .αριθμ.πρωτοκόλου 15224 στις 5 Μαίου 2015 ήταν αρνητική.

Στην ίδια αυτοψία διαπιστώθηκε και η ανωτέρω κατασκευή. Επισημαίνεται ότι το εν λόγω σημείο έχει χαρακτηριστεί Αιγιαλός και Παραλία με απόφαση που έχει δημοσιευτεί πριν από 15 χρόνια περίπου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αν και οι ενδιαφερόμενοι είχαν δικαίωμα να ασκήσουν εντός 6 μηνών ένσταση, εν τούτοις καμία ένσταση δεν ασκήθηκε. Ως εκ τούτου ο Δήμος έχει ενημερώσει τα αρμόδια όργανα για άμεση εκτέλεση πρωτοκόλου Διοικητικής αποβολής και κατεδάφισης.

Σε ότι αφορά την Ύδρευση,η ΔΕΥΑ έχει ήδη κάνει αίτηση στην Κτηματική για να γίνει η μετατόπιση. Για τη δε αποκατάσταση του δρόμου ,έχουμε ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής η οποία είναι απαραίτητη για τον καθαρισμό που προγραμματίζεται μετά από αυτή.

Ο Δήμος Αιγιαλείας έχει ταχθεί αναφανδόν κατά κάθε αυθαίρετης κατασκευής στον Αιγιαλό και τις παραλίες του, που εμποδίζει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση και θα καταβάλει κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπισθεί το αναφαίρετο αυτό δικαίωμα των πολιτών».