Απάντηση Καλαμίδα στις δηλώσεις της κας Κοντεσοπούλου σχετικά με τους εργαζόμενους COVID-19

Με έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα τις δηλώσεις της κας Κοντεσοπούλου, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αιγιαλείας και συγκεκριμένα:

”Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί να υπάρχει τέτοιο μένος για τους εργαζόμενους από τον κ. Καλαμίδα. Εκτός και αν είναι και αυτός υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας ή αυτό εκφράζει και την παράταξη με την οποία θα κατέλθει στις εκλογές. Δεν γίνεται να ”χτυπάς” τους εργαζόμενους του κλάδου με απώτερο στόχο τον Δήμαρχο κλπ.”

Θεωρώ ότι οι δηλώσεις της κας Κοντεσοπούλου διαστρεβλώνουν τόσο την τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και τη δήλωση μου στα ΜΜΕ. Είναι προσβλητικές και άκρως συκοφαντικές με σκοπό να με βλάψουν ως ενεργό δημότη αλλά και ως άτομο.

Ουδέποτε τοποθετήθηκα εναντίον του δικαιώματος των εργαζομένων για εργασία και ουδέποτε τοποθετήθηκα για το ανύπαρκτο θέμα ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Μεγάλη φαντασία έχει η κα Κοντεσοπούλου!!!

Θέλω όμως να θυμίσω στην κυρία και σε όσους έχουν αμφιβολίες για τις προθέσεις μου, αποσπάσματα από τη δημόσια τοποθέτησή μου ως προς τη λάθος διαδικασία που επέλεξε ο κ. Δήμαρχος.

  1. Ήταν αβάσιμη και παράνομη η νομική διαδικασία (βλέπε αποφάσεις δικαστηρίων)
  2. Ο Δήμαρχος ενώ γνώριζε το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αιτήματος, χρησιμοποίησε το σωματείο των εργαζομένων (άθελα του τελευταίου) για να καλύψει τα επαναλαμβανόμενα νομικά του λάθη.
  3. Θέλοντας να κερδίσει ψηφοθηρικά και μόνο, προσπάθησε να μεταφέρει τις ευθύνες του στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου κοροϊδεύοντας και εμπαίζοντας άνεργους και δυστυχείς (οικονομικά) εργαζομένους.
  4. Στο αίτημά μου, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι COVID-19 (αφού τους εκμεταλλευτήκαμε εργασιακά), να αποκτήσουν προβάδισμα σε πιθανές μελλοντικές προσλήψεις μέσω μιας δεσμευτικής δημοτικής απόφασης, ο Δήμαρχος έκανε τον ”κινέζο”.

 

Από αυτήν την τοποθέτησή μου αποδεικνύεται:

  1. Ότι στους συνδημότες μας πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια και σεβασμό, σεβόμενοι τα δικαιώματα τους και τις ανάγκες τους.
  2. Σε καμία περίπτωση όμως αυτές τους τις ανάγκες δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούμε με πελατειακό, ρουσφετολογικό και εν τέλει προσβλητικό τρόπο.
  • Η τήρηση της εφαρμογής του Συντάγματος και των νόμων είναι βασική υποχρέωση όσων υπηρετούν τους θεσμούς της πολιτείας.
  1. Όποιος λαμβάνει αποφάσεις και ενεργεί παρά τω νόμω, έρχεται η ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτές του τις πράξεις και κυρίως απέναντι στους πολίτες τους οποίους παραπλανά.
  2. Δυστυχώς η πρότασή μου, που θα έδινε διέξοδο και πιθανή οριστική λύση στο πρόβλημα των συγκεκριμένων εργαζομένων αγνοήθηκε παντελώς από το Δήμαρχο.

 

Τέλος, θέλω να θυμίσω στην κα Κοντεσοπούλου πως το 2015, κατόπιν δικής της παρέμβασης μου ζητήθηκε να βοηθήσω 15 εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου να πληρωθούν, διότι για γραφειοκρατικούς λόγους του Δήμου μας, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τη μισθοδοσία και οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν εντόνως.

Συμμεριζόμενος τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και την ανάγκη για επιβίωση, αλλά και την αξιοπρέπεια του Δήμου μας, προέβην σε πληρωμή όλων από τον προσωπικό μου λογαριασμό.

Προσφεύγοντας στο Ελεγκτικό Συνέδριο των Αθηνών μετά από πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν και μου επέστρεψαν οι 13 από τους 15 τα χρήματά μου. Το γεγονός αυτό το γνωρίζουν οι πάντες στο Δήμο.

Η κα Κοντεσοπούλου με ευχαρίστησε προσωπικά λέγοντάς μου ότι ”ποτέ αντιδήμαρχος δεν έχει κάνει μία τέτοια πράξη για εργαζόμενους. Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας, για το ανθρώπινο πρόσωπό σας”.

 

Κυρία Κοντεσοπούλου είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν και τότε. Με τη διαφορά πως τότε ήμουν Αντιδήμαρχος και τώρα Δημοτικός Σύμβουλος, που εξακολουθεί να μάχεται με σεβασμό και αγάπη για τους εργαζόμενους, όταν αντιλαμβάνεται πως κάποιοι επαγγελματίες του είδους τους εμπαίζουν.

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Δημήτριος Καλαμίδας