Βαρδάκης προς Θεοδωρακόπουλο: “Πρέπει να φροντίσουμε να ξαναγεννηθούν τα ψηλαλώνια και όχι να περιμένουμε το “pokemon go” για να ξαναδούμε νεολαία”

Ο πρόεδρος της τουριστικής ανάπτυξης κ προβολής του Δήμου Αιγιάλειας Στράτος Βαρδακης απαντάει σε σχόλιο του κ.  Θεοδωρακόπουλου “να μην φοβούνται οι γύρω καταστηματάρχες” σχετικά με την χρήση του Πύργου των Υψηλών Αλωνίων και αναφέρει:

-“Τελείως άκαιρο και άστοχο το σχόλιο του κ. Θεοδωρακόπουλου Στάθη. Οι χρήσεις όπως και οι άνθρωποι αλλάζουν. Οι καινούργιες ανάγκες που δημιουργούνται πρέπει να μας βοηθούν να βλέπουμε μπροστά. Επί της Βύρωνος, μπροστά στα Ψηλαλώνια βρίσκονται 5 καταστήματα ερμητικά κλειστά εδώ και χρόνια.

stratos Αυτό δείχνει ότι η ανάγκη για ένα επιπλέον χώρο αναψυχής ,δεν υφίσταται. Όποιος δεν είναι επαγγελματίας ,δεν μπορεί να καταλάβει ότι με 3 η 4 μήνες εργασίας τον χρόνο,δεν βγαίνουν ούτε κατά διάνοια τα έξοδα. Γιατί θέλετε να βάλετε σε σκέψη κάποιον να το ενοικιάσει αφού και ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν βγαίνει κ ο δήμος δεν θα πάρει τα ενοίκια του(αυτό το τελευταίο το γνωρίζετε πολύ καλά).

Στις σύγχρονες κοινωνίες προβάλουν άλλες χρήσεις προκειμένου να καλύψουν άλλες ανάγκες. Και για να είμαι ποιό κατανοητός, θα σας εκφράσω την άποψη μου πως βλέπω τον Πύργο των Υψηλών αλωνίων. INFO POINT.(Χώρο πληροφόρησης).ώστε κάποιος επισκέπτης ερχόμενος στην περιοχή μας να μπορεί να πληροφορηθεί

1. ποιους χώρους μπορεί να επισκεφθεί, που μπορεί να διανυκτερεύσει, που μπορεί να διασκεδάσει και γενικότερα πληροφορίες που θα δώσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παραμονή του.

2.Να είναι χώρος έκθεσης τοπικών προϊόντων, έκθεσης φωτογραφίας, έκθεσης βιβλίου, να παίζουν video προβάλλοντας τις ομορφιές και την ιστορία της Αιγιάλειας από άκρη σ’άκρη.

3.Να υπάρχουν φυλλάδια από τοπικές επιχειρήσεις

4.Να γίνονται διάφορα events με παράλληλες εκδηλώσεις του δήμου ή φορέων εξωτερικά του χώρου.

5. Να γίνει χώρος συνάντησης, με ελεύθερο internet,ώστε να προσελκύσουμε τους νεότερους να ξαναέρθουν στα Ψηλαλώνια Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε τις παλιές τακτικές και ο δήμος να μην λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πρέπει να φροντίσουμε να ξαναγεννηθούν τα ψηλαλώνια και όχι να περιμένουμε το <pokemon go> για να ξαναδούμε νεολαία.