Αντιδρά η δημοτική αρχή στο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας

Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη συνάντηση στην οποία τέθηκε σε ευρεία διαβούλευση ,ο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Στην προγραμματισμένη αυτή συνάντηση συμμετείχαν,ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, οι Δήμαρχοι της Αχαίας μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ακράτας Μαρία Καρρά και τον δημοτικό συμβουλο Γιώργο Γιοβά.

Στην ίδια συνάντηση παρών ήταν όπως αναμενόταν και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης με τους συνεργάτες του ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο του Υπουργείου.

Η πρόταση όπως είχε διατυπωθεί στο προσχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών δυνάμεων και όσον αφορά το Δήμο μας περιελάμβανε τη συγχώνευση του τμήματος της Τροχαίας στο Α.Τ. Αιγίου χωρίς να επέρχεται καμία μείωση στο ανθρώπινο δυναμικό και την κατάργηση του Α.Τ. Ακράτας.

Κατά τη συζήτηση-διαβούλευση,διατυπώθηκαν τόσο εκ μέρους του Δημάρχου, όσο και εκ μέρους της δημοτικής ενότητας Ακράτας οι αντιρρήσεις  μας ως προς το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος Ακράτας,προβάλλοντας
προς τούτο όλα τα επιχειρήματα και τις ιδιαιτερότητες της  περιοχής που συνηγορούν στη διατήρησή του.

Όσον αφορά το τμήμα της Τροχαίας το οποίο συγχωνεύεται στο Α.Τ. Αιγίου υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Υπουργείου,ότι σε καμία περίπτωση δεν μειώνονται οι αστυνομικές δυνάμεις ,παρά μόνο το δημιουργηθέν αστυνομικό τμήμα ,θα ασκεί παράλληλα τόσο αστυνομικά όσο και τροχονομικά καθήκοντα επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού στους δύο αυτούς τομείς.

Ειδικά δε όσον αφορά το αστυνομικό τμήμα Ακράτας,τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και οι συνεργάτες του, διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο ότι τούτο παραμένει ανοικτό προκειμένου να εξεταστούν στο έπακρο οι ιδιαιτερότητες της περιοχής,τις οποίες αντελήφθησαν σε όλη την έκτασή τους,εκφράζοντας σε πρώτη φάση την επανεξέτασή του προς τη θετική κατεύθυνση.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμαρχος θα έχει με τον Γενικό Γραμματέα, μια κατ΄ιδίαν συνάντηση στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ,παραμένοντας μέχρι τότε σε συνεχή εγρήγορση.

Στο σημείο αυτό ,ο Δήμαρχος Αιγιαλείας θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον  Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγο κ.Αριστείδη Ανδρικόπουλο για την κατανόησή του στο ίδιο θέμα και τη στήριξή του με συγκεκριμένα επιχειρήματα στην όλη προσπάθεια για την παραμονή του Αστυνομικού αυτού Τμήματος της περιοχής μας.