Ανοιχτή συζήτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων για το νέο Δικαστικό χάρτη της χώρας

Μετά από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου  στο δικαστικό μέγαρο  ανοικτή συζήτηση  και ανταλλαγή απόψεων για το  πόρισμα της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης  σχετικά με  τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας  και για το θέμα της ίδρυσης Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στα Καλάβρυτα.

Στην εκδήλωση   συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων,  ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων,  εκπρόσωποι τοπικών φορέων,  δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ ήταν παρούσα και η κ. Ειρηνοδίκης Καλαβρύτων.

Οι συμμετέχοντες  συμφώνησαν στην απόλυτη αναγκαιότητα διατήρησης και πλήρους  λειτουργίας του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων, καθώς και των Ειρηνοδικείων Καλαβρύτων και Ακράτας  και  στην ίδρυση Υποκαταστήματος του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτ. Ελλάδος στα Καλάβρυτα.

Εκδήλωσαν την κατηγορηματική  αντίθεσή τους στο πόρισμα της Ομάδος εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και σε κάθε προσπάθεια κατάργησης ή συγχώνευσής των δικαστηρίων και  επιφυλάχτηκαν να προβούν άμεσα, πέραν της συνεχιζόμενης καθολικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, στις αναγκαίες παραστάσεις στα αρμόδια Υπουργεία αλλά και σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την υποστήριξη των θέσεών τους.

 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/12     

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων  1)  Για τα απαράδεκτα «πορίσματα» της Ομάδας εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης  και της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με τον νέο δικαστικό χάρτη  της χώρας,  που προτείνουν  την κατάργηση Εφετείων, Πρωτοδικείων και τη συγχώνευση Ειρηνοδικείων,  2) Για τον άδικο φορολογικό νόμο, 3) Για την μη ίδρυση Υποκαταστήματος  Κτηματολογικού   Γραφείου   στα   Καλάβρυτα και  την υπολειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων, 4) Για την κατάσταση του δικαστικού μεγάρου Καλαβρύτων,  5)  Για τις νέες  τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας  και 6) Για την μη ικανοποίηση των πάγιων οικονομικών αιτημάτων του δικηγορικού σώματος, θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί,  από τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου κατάληψη του δικαστικού μεγάρου Καλαβρύτων την Τρίτη 19/12/2023 και ώρα 7.00 π.μ.