Ανησυχία από τα «καταγγελόμενα για παραβατική συμπεριφορά Ρομά στη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας»

Επιστολή της ΠΑΕΚ στην Γενική Αστυνοµική ∆ιεύθυνση Αχαΐας

Η ΠΑΕΚ έχει επιδείξει και στο παρελθόν επεµβάσεις σε δρώµενα της καθηµερινότητας των πολιτών, ώστε µε δραστηριοποίηση των αρµόδιων τοπικών φορέων να εξασφαλιστεί η εξυπηρέτηση κοινωνικών οµάδων και να εµπεδωθεί το αίσθηµα ασφάλειας των πολιτών. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγµα η παρέµβαση της ΠΑΕΚ προς την Αστυνοµική ∆/νση Αχαϊας, για την έντονη παραβατικότητα των Ροµά στην ευρύτερη περιοχή της Ροδοδάφνης.

Στη Γενική Περιφερειακή Αστυνοµική ∆ιεύθυνση Αχαΐας απέστειλε έγγραφο, κατά την οποία αναφέρει “τα καταγγελόµενα για παραβατική συµπεριφορά Ροµά στη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας” και η απάντηση που έλαβε έχει ως εξής:

– “Σας γνωρίζουµε ότι από τη ∆ιεύθυνσή µας δόθηκαν οι δέουσες οδηγίες και εντολές προς τις αρµόδιες υφιστάµενες υπηρεσίες µας (Α.Τ. Αιγίου και Τ.Α. Αιγίου) όπως είτε αυτόνοµα, είτε σε συνεργασία µε Ειδικές Αστυνοµικές Οµάδες της ∆ιεύθυνσής µας, εκδηλώνουν καθηµερινά αστυνοµικές δράσεις αρµοδιότητός τους, διενεργούν περιπολίες καθώς και συνεχείς συστηµατικούς και ουσιαστικούς ελέγχους στην αναφερόµενη στο έγγραφό σας περιοχή, προκειµένου αρθούν τα περιγραφόµενα προβλήµατα και εµπεδωθεί το αίσθηµα ασφαλείας των πολιτών”.

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”