Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος: Χορήγηση deminis 200€ ανά στρέμμα για τη σταφίδα, ζητά με επιστολή από τον Υπουργό

Επιστολή προς το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά απέστειλε το δ.σ. του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας, σχετικά με τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι σταφιδοπαραγωγοί από τη χαμηλή τιμή κάτω του κόστους της σταφίδας, ζητώντας χορήγηση deminis 200€ ανά στρέμμα για τη σταφίδα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

-“Κυριε υπουργέ,

ο Σύλλογός μας εκπροσωπώντας τους σταφιδοπαραγωγούς της Αιγιάλειας με την σημερινή επιστολή θέλει να σας υπενθυμίσει την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας, αλλά και στις υπόλοιπες σταφιδικες περιοχές, με τις χαμηλές, κάτω του κόστους, τιμές που έχουμε πληρωθεί για το προϊόν της σταφιδας εσοδείας 2022 .

Ανεξαιρέτως μεταποιητη-εξαγωγεα που έχει παραδοσει ο καθένας, οι τιμές που πήραμε κυμαίνονται στα 70 με 80 λεπτά και σε ελάχιστες περιπτώσεις στο 1€ έως 1,25€,ουσιαστικά κάτω από το κόστος παραγωγής.

Λαμβάνοντας υπόψιν την μεγάλη αύξηση του κόστους διαβίωσης ,την περικοπή των επιδοτήσεων πάνω απο 50%απο το 2014 και μετά και τους κόστους παραγωγής για το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά και την δυσκολία στην καλλιέργεια που αντιμετωπίζουμε ως ημιορεινες και ορεινες περιοχές σε συνάρτηση με τον μικρό κλήρο, ζητάμε την ένταξη στις Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας (DE MINIMIS) με ποσό 200€ ανά στρέμμα κατευθείαν στον παραγωγό, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να μην χαθεί ένα ιστορικό, αλλά και εμβληματικό προϊόν όπως η σταφίδα που τόσα έχει προσφέρει στο Ελληνικο Κρατος και στην οικονομία σε δύσκολες και μη εποχές”!