Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας: “Η σημερινή οικονομική κατάσταση των αγροτών δεν επιτρέπει αυξήσεις στα τιμολόγια άρδευσης”

“Η σημερινή οικονομική κατάσταση των αγροτών στην Αιγιάλεια δεν επιτρέπει αυξήσεις στα τιμολόγια της άρδευσης”. Αυτό επισημαίνει ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας και σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:

-“Από το 2015 οι επιδοτήσεις έχουν μειωθεί στο 50%, η σταφίδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στις αποθήκες της Ένωσης έχοντας χάσει την Χριστούγεννιατικη αγορά με κίνδυνο να μείνει αδιάθετη και οι τιμές να κατρακυλησουν παρασύροντας και την επόμενη παραγωγή,οι περισσότεροι αγρότες δεν έχουν ακόμα πληρωθεί το 1,55 €το κιλό!

Το λάδι σταθερά σε πολύ χαμηλές τιμές και η παραγωγή φέτος πολύ λίγη έως μηδενικη. Τα σταφύλια πουλήθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές και πολλοί αγρότες έχουν ανεξοφλητες επιταγές, να μην αναφερθούμε στο τσίπουρο και το κρασί που μένουν αδιάθετα λόγο κλεισίματος της εστίασης.

Τα εσπεριδοειδή και ειδικά το ντόπιο λεμόνι παρολες τις προσπάθειες που έγιναν δυστυχώς δεν μπόρεσαν να βρουν στην αγορά την θέση που τους αξίζει μιας και το Τουρκικό προϊόν έχει πολλούς υποστηρικτές στα ανώτερα κλιμάκια και στις λαχαναγορές!

Το να ψηφίζουν αύξηση στο τιμολόγιο της άρδευσης οι δημοτικές παρατάξεις Καλογερόπουλου και Ψυχράμη χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνουν υπόψιν τους τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία δείχνουν το πόσο έχουν σε εκτίμηση τον αγροτικό κόσμο της περιοχής που τους στήριξε σε μεγάλο ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές!

Ποτέ δεν είναι αργά για να επανορθώσουν και να πάρουν πίσω αυτή την άδικη απόφαση οποτε και αν γίνει το δημοτικό συμβούλιο”!