ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ από Αίγιο: «Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ – Λύσεις στα θέματα της κοινωνίας δεν θα δώσει το Tik Tok»

Στάση στην πόλη του Αιγίου έκανε σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών. 

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο στο Αίγιο, όπου τον υποδέχτηκαν τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης, o Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αιγιάλεια – Προορισμός” κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Σ. κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, πολιτευτές του νομού Αχαΐας και φίλοι της παράταξης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

– «Είμαι αισιόδοξος και οι εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι πολύ κρίσιμες  για πολλούς λόγους , διότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει τώρα να γίνουν γρήγορα βήματα.

Εκατομμύρια πολίτες νιώθουν ανασφάλεια, με την υγεία τους, το μέλλον των παιδιών τους, την οικονομία, τις ανισότητες, την γεωπολιτική ασφάλεια, την κλιματική κρίση και περιμένουν περισσότερη ασφάλεια από την Ευρώπη.

Ποιοι θα προσφέρουν; Οι δυνάμεις του λαϊκού κόμματος της Ν.Δ. που επέβαλαν την λιτότητα για τόσα χρόνια στην Ευρώπη. Η κ. Φον ντερ Λάιεν που σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα ή την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία έχει δείξει τεράστια αδυναμία;

Η Ευρώπη πρέπει να πρωταγωνιστήσει και οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να την κάνουν ισχυρή είναι οι προοδευτικές δυνάμεις.

 Όμως οι ευρωεκλογές έχουν και χαρακτήρα μηνύματος για την εσωτερική πολιτική ζωή.  Φανταστείτε εάν δεν αποδοκιμαστεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε τι ασυδοσία και τι αλαζονία θα ζήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια.

Για ό,τι συμβαίνει η απάντηση είναι 41%. Η ακρίβεια, τα Τέμπη, η κατάρρευση στο ΕΣΥ, σκάνδαλο στο Υπουργείο Εσωτερικών, σκάνδαλο στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, όλα η απάντηση είναι 41%. Τι χρειάζεται; Μια ισχυρή αξιόπιστη σοαβαρή αντιπολίτευση, η οποία θα έχει πρόγραμμα, θέσεις, ανθρώπους, ήθος, για να συγκρουστεί με τη Ν.Δ., να έχει δυνατό ποσοστό στις ευρωπαϊκές εκλογές. Δεν είναι καλό, ούτε για την κοινωνία και τη δημοκρατία μας, το φαινόμενο του ενός κυρίαρχου κόμματος, που δεν λογαριάζει τίποτα.

Θα σταθώ στο θέμα της ακρίβειας. Νομίζετε ότι δεν ξέρανε πού πάνε τα πράγματα; Από το φθινόπωρο του 2022 αρχίζει τεράστιος πληθωρισμός στα τρόφιμα που υπερβαίνει το γενικό πληθωρισμό που σταθεροποιείται σιγά-σιγά. Δεν κάνανε τίποτε. Ούτε από που εμείς προτείναμε, Ενιαία Αρχή Καναταλωτών που να συντονίζει καμπάνιες εκστρατείας κατά πολυεθνικών όταν υπάρχει κερδοσκοπία σε προϊόντα μεταξύ χωρών, ούτε μειωμένο ΦΠΑ, δεν κάνανε τίποτα. Εμείς είπαμε μειωμένο ΦΠΑ και να μειωθεί σε βασικά αγαθά. Να γίνει έλεγχος στην αγορά και να μειωθεί η τιμή στα τρόφιμα.

Μας λένε ότι απέτυχε το μέτρο στην Ισπανία. Η ελληνική δεξιά το λέει αυτό, αλλά η ισπανική δεξιά λέει στην σοσιαλιστική κυβέρνηση να επεκτείνει χρονικά το μέτρο και να βάλει κι άλλα προϊόντα γιατί το μέτρο έχει πετύχει. Ποιος έχει δίκιο;»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζοντας ανέφερε:

– «Τα πράγματα πάνε σε άσχημο δρόμο στο δρόμο της Ουγγαροποίησης και ελέγχου της κυρίαρχης άποψης. Σήμερα σε συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην τηλεόραση, δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει  για την επιστολή της ΑΔΑΕ προς το πρόσωπό μου, που λέει ότι δεν εφαρμόζει η ΕΥΠ την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας; Το Κράτος δεν υπηρετήσει στις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Είναι σοβαρό κράτος αυτό; Πολιτικός προϊστάμενος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός”.

Ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα ενότητας τονίζοντας:

– “Μείνανε 9 μέρες και έχουμε χρέος να πάμε σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε καφενείο να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και της προόδου. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη στη βάση της κοινωνίας. Δεν περιμένω κάτι από τα συστήματα εξουσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν και δεν δέχεται αξιόπιστη κριτική και πολιτική αντιπαράθεση. Σπαταλάμε το χρόνο να βλέπουμε στην τηλεόραση σώου παρά να ακούμε προτάσεις και λύσεις που μπορεί να δώσει η πολιτική.

Η παραταξή μας έχει μια μακρά ιστορία και ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει τις ρίζες από το νομό σας και έφτιαξε πολιτικό κίνημα. Δεν είμαστε περιφερόμενο σώου που προσπαθεί με επικοινωνιακά τρία να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού.Έχουμε θέσεις και προτάσεις για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν βολεύει κάποιους. Και είναι πιο κοπιαστικό από το Tik Tok. Λύσεις δεν θα δώσει το Tik Tok.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Και να καλέσουμε πολίτες και από άλλα κόμματα, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση. Αξίζουμε περισσότερα και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι την 9η Ιουνίου».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναχώρησε από το Αίγιο και μετέβη στην Πάτρα  στην προγραμματισμένη κεντρική ομιλία του στην οδό Τριών Συμμάχων.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ