Ανδρέας Κατσανιώτης: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε και αυτό: South Africa Φέτα!»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παντελώς ανίκανη ή και επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα, πέτυχε και αυτό: Μετά το ελληνικό γιαούρτι made in Τσεχία θα έχουμε και… South Africa Φέτα!»

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, σχολιάζοντας την απάντηση της Επιτρόπου Εμπορίου, Σ. Μάλστρομ στον Έλληνα ευρωβουλευτή, Ν. Μαριά, σύμφωνα με την οποία «η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τη συμφωνία».

«Αποκαλύφθηκε η κυβερνητική ανικανότητα και ολιγωρία για την προστασία των ελληνικών προϊόντων, αλλά και οι λεονταρισμοί για εσωτερική κατανάλωση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι δήθεν η κυβέρνηση προστατεύει την φέτα και θα μπλοκάρει τη συμφωνία» υπογράμμισε ο βουλευτής, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει επιτέλους στην προ διμήνου ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ και να εμφανίσει όλη την αλληλογραφία για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να φέρει προς κύρωση στη Βουλή την περιβόητη συμφωνία.

«Όλα στο φως. Και η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να φυγομαχεί. Ας δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αφορούν τη συμφωνία και ας απαντήσει στους Έλληνες παραγωγούς τι είναι η South Africa Φέτα, τι θα γίνει με τις ελιές Καλαμών, αλλά και γιατί επιτρέπονται όλες οι εισαγωγές εσπεριδοειδών από τη Νότια Αφρική. Η ουσία είναι πως  αυτή η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα και πρέπει να φύγει το συντομότερο» κατέληξε ο κ. Κατσανιώτης.