Αναφορά Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για τα απορρίμματα που πνίγουν την Αιγιάλεια

ΠΡΟΣ: Κα Εισαγγελέα Πλημ/κών Αιγίου

Κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών

ΚΟΙΝ. Κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 

   Όπως γνωρίζετε η κατάσταση από τα απορρίμματα στο Δήμο Αιγιαλείας είναι πλέον τραγική. Σε όλη σχεδόν την περιοχή του Δήμου έχουν συσσωρευτεί μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων με έντονη δυσοσμία, με αποτέλεσμα συγκέντρωσης ζώων, τρωκτικών και εντόμων. Πλέον είναι θέμα χρόνου οι επιδημίες στην περιοχή μας με απρόβλεπτες και γενικευμένες συνέπειες για τον πληθυσμό της Αιγιάλειας. Παρ΄ όλο που η απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων για αύξηση του ορίου μεταφοράς των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ σε περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί, δυστυχώς δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ούτε και έχει εκδοθεί.

Πρέπει δηλαδή να θρηνήσουμε θύματα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες;

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας, παρακαλούμε όπως προβείτε όλοι οι αποδέκτες της παρούσης και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία κοινοποιείται, στις κατά Νόμο ενέργειες, προκειμένου να ελεγχθεί για ποιο λόγο δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση για αύξηση του ορίου μεταφοράς των απορριμμάτων. Είναι αδιανόητο εν έτοι 2019 να θρηνήσουμε θύματα από τα απορρίματα και να υποφέρουν όλοι οι κάτοικοι της Αιγιάλειας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές Σας  και να διερευνηθεί αν υπάρχουν οινικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί η απόφαση στην οποία αναφερόμαστε στην παρούσα.

Προσάγω και επικαλούμαι την Υγειονομική Έκθεση Επιθεώρησης από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ