Αναστάτωση και ταλαιπωρία στους μαθητές των Λυκείων της Αιγιάλειας – Πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων

Πρόβλημα αντιμετώπισαν σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 οι μαθητές των Λυκείων της Αιγιάλειας, που κλήθηκαν να διαγωνιστούν στα πλαίσια των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Το θέμα δεν ήταν μόνο τοπικό, αλλά πανελλαδικό, από το πρωί σε όλα τα λύκεια της χώρας, καθώς οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων δεν μπορούσαν να μπουν στην Τράπεζα των θεμάτων για να κάνουν την κλήρωση των θεμάτων των ενδοσχολικών εξετάσεων. Ο λόγος είναι ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε “πέσει”, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να αντλήσουν θέματα δύο ή τρεις ώρες πριν τις εξετάσεις.

Αμέσως οι διευθυντές των λυκείων της Αιγιάλειας επικοινώνησαν με τον αρμόδιο φορέα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής, το οποίο συνέστησε υπομονή.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε περίπου στις 10:30 με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία να αναβληθούν οι εξετάσεις, ενώ δόθηκε προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές.

Από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και το διευθυντή του σχολείου κ. Ηλία Ανδρέου εστάλη η παρακάτω ενημέρωση:

“Οι σημερινές εξετάσεις λόγω προβλήματος στη λήψη θεμάτων από την Τράπεζα αναβάλλονται και θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 30/05/2023 και ώρα 08.30”.

 

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ