ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΥΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ: “Συναγερμός για την προστασία της περιοχής NATURA της Αλυκής”

    Τελικά αυτό που σχεδίαζε η κυβέρνηση, και είχαμε καταγγείλει  από τον Σεπτέμβριο του 2019, περί « παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για βιομηχανικές ή ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις», το έκανε νόμο.

     Σύμφωνα με το νέο νόμο,  που πέρασε στη Βουλή στις 5/5/2020 εν μέσω πανδημίας, παραδίδονται  στους «επενδυτές», με σύντομες διαδικασίες αδειοδότησης  , εκτάσεις του δημοσίου σε βουνά, λίμνες και προστατευόμενες περιοχές  ΝΑΤURA. 

    Υπάρχει πάντα η απειλή ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας περιουσίας της προστατευόμενης περιοχής NATURAτης ΑΛΥΚΗΣ για  τουριστική «αξιοποίηση» από «επενδυτές» που καιροφυλακτούν.

    Το Γενάρχη του 2019, με τη προηγούμενη κυβέρνηση, το ΤΑ’Ι’ΠΕΔ έστειλε στο Υποθηκοφυλακείο Αιγίου εντολή μεταβίβασης των αντίστοιχων οικοπέδων .  Μετά όμως  από τις αντιδράσεις των φορέων του Αιγίου αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

   Στις προθέσεις και τα σχέδια της νέας  κυβέρνησης είναι να παραδώσει τις παραλίες και τους αιγιαλούς της Ελλάδας στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο στο όνομα της «ανάπτυξης» των κερδών τους.

    Οι Αιγιώτες εργαζόμενοι στο τομέα του τουρισμού με τα χαμηλά μεροκάματα, οι Αιγιώτες επαγγελματίες  που μάταια θα περιμένουν ξένους πελάτες αφού το σύστημα “inclouse” τους αποτρέπει να βγουν από το μεγάλο ξενοδοχείο, θα είναι οι χαμένοι της υπόθεσης,

   Γενικά όλοι οι Αιγιώτες που απολαμβάνουν την ομορφότερη παραλία της Αιγιάλειας, χειμώνα – καλοκαίρι, θα είναι οι χαμένοι, αυτοί και τα παιδιά τους.. Μόνοι κερδισμένοι θα είναι  οι «επενδυτές» που θα υψώσουν φράκτες και κάγκελα στην παράλια και τον αιγιαλό, θα βάλουν πανάκριβο εισιτήριο.

  Καλούμε Συλλόγους και φορείς του Αιγίου να πάρουν θέση. Να βάλουμε πάλι εμπόδια στις νέες κυβερνητικές προσπάθειες ξεπουλήματος της ΑΛΥΚΗΣ.  Με τέτοιους καθημερινούς  αγώνες της Αγωνιστικής  Ομάδας ,με δημοσιεύσεις και παρεμβάσεις στις τοπικές και δημόσιες αρχές, είχαμε σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα έργα διαπλάτυνσης  της παρόδου της Αλυκόβρυσης.  

 Απαιτούμε – Διεκδικούμε για την ΑΛΥΚΗ που ονειρευόμαστε :

   – Κάτω τα χέρια από τον αιγιαλό και την παραλία της ΑΛΥΚΗΣ. Ο νέος νόμος να μείνει στα χαρτιά.

 – Να αφαιρεθεί από τη λίστα των προς πώληση οικοπέδων του ΤΑ’Ι’ΠΕΔ η περιοχή NATURAτης ΑΛΥΚΗΣ

 – Να αξιοποιηθεί η λίμνη της ΑΛΥΚΗΣ επ΄όφελεία του λαού από το Δήμο και τη Δασική Υπηρεσία και με Δημόσιους πόρους  να γίνει προσβάσιμη από την πλευρά κατά μήκος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου με υποδομές ήπιας μορφής  ώστε να διατεθεί για περιβαλλοντική εκπαίδευση στις επόμενες γενιές.

  –Να προχωρήσει  ο Δήμος σε συνολική κυκλοφοριακή μελέτη και στα ανάλογα έργα για την μελλοντική πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου.  Να  δημιουργηθεί δημοτικό  παρκινγκ

 

                                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΥΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΗΣ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ. ΚΑΠΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ. ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΛΑΠΑΝΑΊΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ.ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.ΜΕΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ.  ΜΕΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ. ΑΚΑΡΕΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ.