Ανακοίνωση της Κοινωνικής Πρόνοιας Αιγιάλειας σχετικά με άστεγο συμπολίτη μας

Η Δημοτική Αρχή Αιγιαλείας και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία  Υγείας ,Πρόνοιας & Κοινωνικής Προστασίας , μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, προσπαθεί να βρει διέξοδο στα προβλήματα που ταλανίζουν κυρίως τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Σχετικά με  το δημοσίευμα που αφορά άστεγο συμπολίτη μας  θα θέλαμε να ενημερώσουμε για μια ακόμα φορά ότι η Κοινωνική  Υπηρεσία  τον αναζήτησε, καθώς ο ίδιος  δεν απευθύνθηκε σε αυτή για παροχή  βοήθειας , έγινε καταγραφή των προβλημάτων  του και  έκανε τις απαραίτητες ενέργειες  στα πλαίσια των δυνατοτήτων της.

Μερίμνησε από την πρώτη στιγμή για την  άμεση εξασφάλιση στέγης  σε δομή αστέγων στον νομό μας ως προσωρινή λύση προκειμένου να του παρασχεθεί η φροντίδα  (τροφή- περίθαλψη) και η υποστήριξη που χρειάζεσαι για την  αυτονόμηση του

Εντάχθηκε μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας  σε όποιο πρόγραμμα οικονομικής  στήριξης ήταν δυνατόν, εξασφαλίστηκε η καθημερινή  σίτιση του,  ιματισμός και  προγραμματίστηκε ο εμβολιασμός του .

Ο ίδιος δεν επιθυμεί την ένταξη του σε δομή . Ως  εκ τούτου από την  Υπηρεσία εξετάζονται όλες εκ του νόμου δυνατότητες για στήριξη σε όλα τα επίπεδα του συγκεκριμένου δημότη.

Οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή  μέσα απο τις Υπηρεσίας της   για το  θέμα των αστέγων και οι λύσεις που υλοποιούνται αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον μας απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, άσχετα αν κάποιοι επιλέγουν για τους δικούς τους λόγους να αγνοούν αλλά και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα

Η Αντιδήμαρχος Υγείας ,Πρόνοια & Κοινωνικής Προστασίας

 Διαμάντω Βασιλακοπούλου Καρτσωνάκη