Αναβάθμιση, βελτίωση, συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών-Αιγίου

Το σημαντικό έργο της αναβάθμισης και συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού στο τμήμα Πάτρα-Αίγιο θα συζητήσει, επίσης, στην συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 και ώρα 15.00 στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).

Μετά και την πρόσφατη έγκριση της πρότασης από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ένταξης του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 12,5 εκατ. ευρώ.

Στόχος του έργου είναι να μειωθούν τα επικίνδυνα σημεία, να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας σε όλο το μήκος του οδικού άξονα, να αναβαθμιστούν οι οικιστικές περιοχές από τις οποίες διέρχεται με την κατασκευή πεζοδρομίων και δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Στη μελέτη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σε σημεία με σοβαρές αστοχίες, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, εργασίες οδικής ασφάλειας με τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και αντικατάσταση ή επισκευή υφισταμένων όπου απαιτείται, κατασκευή πεζοδρομίων εντός των οικιστικών ζωνών με τον εξοπλισμό τους (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, φυτεύσεις κλπ.). κ.α.