Ακράτα: Aντικατάσταση της κεραμοσκεπής και συντήρηση του κτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης

Με συντονισμένες ενέργειες  της Δημοτικής Αρχής και του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», το πάγιο από ετών αίτημα των Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Ακράτας και της Κοινότητας Ακράτας για την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής και εν γένει συντήρηση του κτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης, παρά τις όποιες δυσκολίες, ικανοποιήθηκε με την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι  το κτίριο φέρεται να διανύει 1 ½ αιώνα ζωής.

Το κόσμημα της Πλατείας Ακράτας, στο οποίο διαφυλάσσεται και εκτίθεται συλλογή έργων ζωγραφικής προερχόμενη από δωρεά της κας Ζωής Ψαρρού,  του κου Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου και του κου Τάκη Σιδέρη, φιλοξενεί δε κατ’ έτος εκδηλώσεις προβολής έργων ζωγραφικής καταξιωμένων δημιουργών, έτυχε της ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετώπισης που του αξίζει από τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. κο Παναγιώτη Ανδριόπουλο και έτσι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του έτους 2020 με την παραχώρησης της χρήσης του στο Ν.Π.Δ.Δ., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Αντιδημάρχου Μαρίας Σταυροπούλου.

Οι φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Ακράτας αναμένουμε την ολοκλήρωση των εργασιών του κτιρίου έτσι ώστε με αισιοδοξία, ατενίζοντας την επόμενη ημέρα, να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους Φίλους της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι κοντά μας και μας στηρίζουν στις προσπάθειές μας, σε ένα χώρο αντάξιο των καλλιτεχνικών του θησαυρών.

Ευχαριστούμε για την εθελοντική προσφορά τους τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ακράτας Αθανάσιο Στούμπο και τον Ιωάννη Μαλαβέτα καθώς και όλους όσους εθελοντικά συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή.