Ακράτα:  Απονομή Υποτροφίας «Γεώργιος Λεφεντάριος»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στην παλαιά αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Η Αναγέννησις» η τελετή απονομής της Υποτροφίας «Γεώργιος Λεφεντάριος», στην αριστεύσασα μαθήτρια του Λυκείου Ακράτας για το σχολικό έτος 2021-22. Η μαθήτρια Σταυρούλα Γιαννακοπούλου καταγόμενη από την κοινότητα Ακράτας συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια εισαγωγής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τμ. Πληροφορικής. Της απονεμήθηκε  υποτροφία σπουδών, διάρκειας τεσσάρων ετών αξίας 10.000 Ευρώ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του  σωματείου με την επωνυμία «Φιλοπρόοδος Όμιλος Ακράτας – Γεώργιος Λεφεντάριος» τη συγχαίρουν και της εύχονται καλή σταδιοδρομία.

Στην εκδήλωση του σωματείου που τίμησε πλήθος κόσμου, οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο κ. Π. Ασημακόπουλο τους σκοπούς του Ομίλου, τις πρόσφατες επενδύσεις του και τη συνάντηση με φορείς του τόπου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, κ Δ. Καλογερόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Ομίλου, στον εθελοντισμό και στα πολιτιστικά πεπραγμένα της Ακράτας. Συγκινητικό χαιρετισμό απηύθυνε η Λυκειάρχης του Λυκείου Ακράτας κ. Αναστασία Καμπούρη αναφέροντας στοιχεία του χαρακτήρα της βραβευθείσας.

Η Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, καθηγήτρια Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Πατρών ανέπτυξε το θέμα: «Σπυρίδων Περεσιάδης, Θέατρο και Εθελοντισμός» και τόνισε τη σημασία του βραβείου το οποίο «θα ακολουθεί την νέα επιστήμονα μια ζωή».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Φιλαρμονική Ακράτας, παρουσιάζοντας για α΄ φορά το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών με δέκα μουσικούς, προσφέροντας μια βραδιά γεμάτη μουσική. Την εκδήλωση συντόνισε η Γραμματέας του Δ.Σ. Αναστασία Ευσταθίου. Μετά το τέλος της απονομής προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ. συνεργάστηκαν για να χαρίσουν μια όμορφη βραδιά στο κοινό της Ακράτας κι ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της βραδιάς.