Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» διοργανώνουν  Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Ακράτας από τις 8:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Είναι γνωστό ότι από την αρχή της πανδημίας παρατηρήθηκε οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος που οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να μεταβούν στα Νοσοκομεία λόγω του φόβου μετάδοσης του ιού, αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ανάγκες αίματος, βέβαια, όσων βρίσκονται σε διαδικασία συνεχών μεταγγίσεων, όπως ασθενών με θαλασσαιμία ή δρεπανοκυτταρική αναιμία, όσων εμπλέκονται σε κάποιο ατύχημα ή εκείνων που υποβάλλονται σε προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, παραμένουν στο ακέραιο.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την αιμοδοσία που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» , και κάνει έκκληση σε όλους να ανταποκριθούν στην έκκληση των συνανθρώπων μας, που έχουν άμεση ανάγκη μια μονάδα αίμα, για να κερδίσουν άλλη μια μάχη για την ζωή.

«Λίγες μέρες μετά την αιμοδοσία που πραγματοποιήσαμε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δυναμώσουμε το κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν σε αυτή την πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς. Μην ξεχνάμε ότι το αίμα είναι το υπέρτατο αγαθό και καθένας από εμάς μπορεί να χαρίσει ζωή σε ένα συνάνθρωπό του μέσω της εθελοντικής του προσφοράς» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.