ΑΙΓΙΟ: Σε ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα η περιφορά των Επιταφίων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

Σε ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στις κατάμεστες από πιστούς εκκλησίες.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ενώ στο ναό “δεν έπεφτε” καρφίτσα από τους εκατοντάδες πιστούς.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, την ώρα που ακουγόταν το ” Έρραναν τον τάφο αι μυροφόροι μύρα” και από τον τρούλο του Μητροπολιτικού Ναού έπεφταν λουλούδια, ενώ ιερείς έραναν με αρώματα τους πιστούς.

Στη μεταφορά του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ενώ όταν η πομπή έφτασε έξω από το Δημαρχείο και σταμάτησε για λίγο  ο Δήμαρχος με Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, κατευθύνθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο και παρακολούθησαν την ολιγόλεπτη δέηση.

Ακολούθως οι επιτάφοι του Αιγίου διέσχισαν τους δρόμους της πόλης, για να συγκεντρωθούν όλοι μαζί στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου τελέστηκε μικρή δοξολογία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για άλλη μια φορά η Φιλαρμονική Αιγίου, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της παιανίζοντας πένθιμα εμβατήρια καθόλη τη διάρκεια της πομπής, από το Μητροπολιτικό Ναό προς την πλατεία Αγίας Λαύρας και πάλι στο Ναό, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ