ΑΙΓΙΟ: Μηνύματα ενότητας από Παυλόπουλο στην τοπική εορτή για την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας

Ιστορική μέρα η σημερινή για το Αίγιο, αφού καθιερώθηκε και γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η 26η Ιανουαρίου ως ημέρα έναρξης της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας” και πλέον αποτελεί επίσημη τοπική εορτή εθνικής σημασίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Αίγιο, με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Καλλιθέας Αιγίου, με κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ στο Ηρώο στα Ψηλαλώνια, με παρέλαση των σημαιοφόρων των σχολείων, των προσκόπων και του χορευτικού ομίλου Αιγίου. Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας και Αιγείρας, ενώ καταχειροκροτήθηκε και το Πολιτιστικό Σωματείο “ΑΡΑΤΟΣ” όπου τα μέλη του φορούσαν γνήσιες παραδοσιακές στολές, ενώ το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι αντίστοιχων πολιτιστικών συλλόγων από Καλαμάτα και Μεσολλόγι.

Κατόπιν ακολούθησε εκδήλωση στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων¨ όπου ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος ανακήρυξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως επίτιμο δημότη του Δήμου Αιγιάλειας, μιας και η συμβολή του στην καθιέρωση της 26ης Ιανουαρίου ως επίσημη αργία ήταν καθοριστική.

Με λόγο μεστό, συγκροτημένο, επιστημονικά και ιστορικά τεκμηριωμένο ο κ. Παυλόπουλος, αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραμάτισε η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας στην έναρξη της επανάστασης και στην απελευθέρωση του Γένους, τονίζοντας ότι η ιστορία μας είναι η  πνευματική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες θα υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και θα προσπαθούμε για την επίτευξη των εθνικών μας στόχων με ενότητα,με μοναδικό γνώμονα το γνήσιο συμφέρον της πατρίδας μας, του ΄Εθνους μας και του Λαού μας”.

 

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ – ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί