ΑΙΓΙΟ: “Κελάρι της Αγάπης” και “Κοινωνική Ιματιοθήκη” προσφέρουν αγάπη σε ενδεείς συμπολίτες μας

 Προσφορά, αγάπη και συμπαράσταση στον πάσχοντα αδελφό μας! Έχοντας το τρίπτυχο αυτό ως μοναδικό τους στόχο, Ιερά Μητρόπολις και δήμος Αιγιάλειας έχουν ενώσει τα τελευταία χρόνια τις δυνάμεις τους, επιτελώντας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό τους έργο, σε μια προσπάθεια να απαλύνουν τον πόνο δεκάδων οικογενειών που («χτυπημένες» από την οικονομική κρίση) δυσκολεύονται ακόμα και για την εξεύρεση του επιούσιου άρτου…

Αποτέλεσμα αυτής της αγαστής συνεργασίας είναι η δημιουργία δύο κοινωνικών δομών, τα μέλη των οποίων προσπαθούν να εξυπηρετήσουν (στο μέτρο του εφικτού βέβαια) τις αυξημένες ανάγκες αδελφών μας που η οικονομική ανέχεια άλλαξε ριζικά (προς το χειρότερο) τη ζωή τους…

Η πρώτη δομή είναι η τράπεζα τροφίμων «Το κελάρι της Αγάπης», το οποίο συμπληρώνει 9 χρόνια λειτουργίας, στεγαζόμενο επί της οδού Π. Χαραλάμπους 10 στο Αίγιο. Υπεύθυνοι για τη διανομή των τροφίμων είναι ο πατήρ Στυλιανός Καπράλος μαζί με την πρεσβυτέρα Μαρία Καπράλου, οι οποίοι σχεδόν κάθε μήνα μαζί με εκπροσώπους του δήμου Αιγιαλείας και μια ομάδα εθελοντών και εθελοντριών μοιράζουν τα τρόφιμα στους δικαιούχους.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και χθες, Τετάρτη, όπου οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές – εθελόντριες του εν λόγω κοινωνικού παντοπωλείου ξεκίνησαν να μοιράζουν τρόφιμα σε ενδεείς συνανθρώπους μας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Μόνο χθες 140 αδελφοί μας προσήλθαν στο «Κελάρι της Αγάπης», όπου ο π. Στυλιανός και οι συνεργάτες του διένειμαν φρέσκα κοτόπουλα, γάλα, ζάχαρη, όσπρια και μακαρόνια. Πρόκειται για τρόφιμα που έχουν προσφέρει κάποιοι συμπολίτες, οι οποίοι ανταποκρίνονται πρόθυμα στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά και του δήμου Αιγιαλείας, προκειμένου να χαρίσουν έστω και λίγες στιγμές χαράς στους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.

Σύμφωνα με τον π. Στυλιανό Καπράλο, η διανομή των τροφίμων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες (ακόμα και στις αρχές του νέου έτους), μέχρις ότου εξαντληθούν τα αποθέματα.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε για προσφορά στον πλησίον μας. Οφείλω να πω ότι η ανταπόκριση των ανθρώπων (επώνυμων και ανώνυμων), των επιχειρήσεων, των φορέων, των ιδρυμάτων και των συλλόγων σ’ αυτό το κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας και του δήμου Αιγιαλείας είναι σπουδαία και συγκινητική, αν αναλογιστούμε μάλιστα και τη δυσκολία που υπάρχει σε όλους, λόγω της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την χώρα μας», σημειώνει ο π. Στυλιανός, εκφράζοντας δημοσίως τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου σε όλους εκείνους, ανώνυμους και επώνυμους, που πρόθυμα κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμα αυτό και προσφέρουν τρόφιμα για τους πολλούς πτωχούς αδελφούς μας.

Σημειώνεται πως η προσφορά τροφίμων θα συνεχιστεί και μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων. Προς τούτο, όποιος επιθυμεί να προσφέρει τρόφιμα, μπορεί να επικοινωνεί με τον π. Στυλιανό Καπράλο (τηλ. 26910-23244). Ο αιγιώτικος λαός υπήρξε πάντοτε φιλότιμος. Ακόμα και σήμερα, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, συνεχίζει να στέκεται και πάλι πλησίον των ενδεών και εχόντων ανάγκη συνανθρώπων μας!

 

Μοίρασαν χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά!

Εδώ και έξι χρόνια περίπου, στο χώρο του Μπερούκειου Κληροδοτήματος, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων, λειτουργεί άλλη μία δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Αιγιαλείας. Ο λόγος για την Κοινωνική Ιματιοθήκη, όπου συγκεντρώνονται ρούχα και υποδήματα από δωρητές οι οποίοι επιθυμούν να ενισχύσουν την κοινή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια και ανακούφιση των συνανθρώπων μας που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Το απόγευμα, λοιπόν, της περασμένης Δευτέρας, ο πρώτος όροφος του Μπερούκειου Κληροδοτήματος «πλημμύρισε» από απόρους συμπολίτες μας, στους οποίους διανεμήθηκαν ιματισμός και υποδήματα. Μάλιστα, οι κυρίες – εθελόντριες της Κοινωνικής Ιματιοθήκης είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν και κάποια παιχνίδια, τα οποία διένειμαν με περισσή αγάπη σε παιδιά απόρων οικογενειών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Τέλος, παρακαλούνται θερμά οι συμπολίτες μας, με την ευκαιρία της ανανέωσης του ρουχισμού τους, να μην πετούν τα ρούχα στους κάδους απορριμμάτων αλλά να τα προσφέρουν στην Κοινωνική Ιματιοθήκη, αρκεί να ευρίσκονται σε καλή κατάσταση και να είναι καθαρά. Υπεύθυνη είναι η κ. Ντία Παναγοπούλου (τηλ. 6942-982430).