«ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ»:  #oloimazi Στηρίζουμε- -Διαδίδουμε-Συμμετέχουμε στις Καρναβαλικές  Εκδηλώσεις»

Από την Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ», εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή, συστάσεως της Δημοτικής μας Παράταξης, θέσαμε ως αρχική φιλοσοφία, την αναβίωση  θεσμών της περιοχής και τη δημιουργία νέων, που θα κάνουν τον τόπο μας ακόμα πιο ξεχωριστό.

Αυτό το τριήμερο, η Αιγιάλεια, ζει στους ρυθμούς της Αποκριάς, με πολύ κόπο, μεράκι και διάθεση, συλλόγων, φορέων και δεκάδων  εθελοντών.

Είναι αυτοί, που εργάζονται αθόρυβα και άοκνα, για να ανυψώσουν την πολιτιστική ζωή των πόλεων ή των κοινοτήτων, δίδοντας το στίγμα τους, χωρίς «τυμπανοκρουσίες» και δήθεν ατομικιστικά «καμώματα». 

Η αυτοπροβολή αιρετών, δεν έχει θέση, μπρος στις προσπάθειες των ίδιων των ενεργών κυττάρων της κοινωνίας μας.

Γι’ αυτό καλούμε, δημότες και επισκέπτες, να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, κορύφωσης του φετινού Καρναβαλιού.

Στηρίζουμε-Διαδίδουμε-Συμμετέχουμε #oloimazi:

     

– To Παιδικό Καρναβάλι 2019.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στην «Νυχτερινή ποδαράτη στους δρόμους του Αιγίου» (8μ.μ), με τη συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων Δήμου Αιγιάλειας, του Συλλόγου ΚαταστηματαρχώνΕστίασης-Αναψυχής και την αιγίδα της ΔΗΚΕΠΑ.   

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, τα αποκριάτικα δρώμενα στην Παραλία Αιγίου (6μ.μ.), με τη συμμετοχή σχολών χορού και φορέων.

Την καύση του «Βασιλιά Καρνάβαλου» στο Φάρο (9μ.μ).  

– Το Αιγειράτικο Καρναβάλι

  Την Κυριακή 10 Μαρτίου, με την παρέλαση αρμάτων – γκρουπ                                                                               και το κάψιμο του «Βασιλιά Καρνάβαλου» (4μ.μ) σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας. 

– Το Καρναβάλι Διακοπτού 

  Το Σάββατο 9 Μαρτίου (6μ.μ) στον Σταθμό, τον παραδοσιακό γάμο.

  Την Κυριακή 10 Μαρτίου (4μ.μ) την παρέλαση αρμάτων και  γκρουπ.

 Το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου (7.30μ.μ.) στο λιμάνι. 

 Την Καθαρά Δευτέρα (10π.μ)  τα «Κούλουμα» στο Σταθμό, σε συνδιοργάνωση  «Καρναβαλικής Επιτροπής» και Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Πνοή». 

-Τις εκδηλώσεις Ακράτας και Συλιβαινιωτίκων

 Τη Κυριακή 10 Μαρτίου (11π.μ.) στην πλατεία Ακράτας, τις  δραστηριότητες.

 Την Κυριακή 10 Μαρτίου (11.30π.μ-2μ.μ), στην πλατεία της παραλίας Συλιβαινιωτίκων, το ξεφάντωμα με θεατρικό παιχνίδι – κλόουν – Face Painting και δωράκια για όλα τα παιδιά, σε συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Συλίβαινας, των καταστημάτων της παραλίας και του  Συλλόγου Εμπορικής-Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας.

– Τα «Κούλουμα της Αλυκής Αιγίου, από τον Πολιτιστικό- Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αλυκής Αιγίου «Αγιος Νικόλαος»