“ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ” και “ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ” για την δημιουργία καρνάγιου στην Χαρτοποιία Αιγίου

Με αφορμή την δρομολογούμενη λειτουργία καρνάγιου στον χώρο της ιστορικής Χαρτοποιίας Αιγίου, οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο» κ. Χρήστος Γούτος, και « Ποιοτική Αιγιάλεια» κ. Βασιλική Ψυχράμη έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

-“Η απόφαση λειτουργίας καρνάγιου στην Χαρτοποιία Αιγίου αποτελεί πράξη που προστίθεται στη συνειδητή υποβάθμιση,  η οποία συντελείται επί 4 χρόνια στον χώρο και στην παραλιακή περιοχή. Κι είναι «ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ», διότι η δημοτική αρχή «κόπτεται» όψιμα τώρα, λίγους μόλις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για την δήθεν αναπτυξιακή της αξιοποίηση. Χρησιμοποιεί δε, αστείους ισχυρισμούς περί δήθεν «ανάπτυξης» που θα «έρθει» από ένα… καρνάγιο!

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι ότι ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ,  διότι κατά την θητεία του όχι μόνο ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ίχνος ενδιαφέροντος περί αξιοποίησης της ιστορικής πρώην βιομηχανίας του Αιγίου, όχι μόνο ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ με την στοιχειώδη αισθητική αναβάθμιση της έκτασης και της παραλιακής ζώνης, αλλά αντιθέτως την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μετατρέποντάς την μέχρι και σε… γκαράζ απορριμματοφόρων του Δήμου!!!

Και τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, με προφανή την σκοπιμότητα, προβαίνει σ’ ένα ακόμα «επικοινωνιακό τρικ» διά της υποτιθέμενης «ανάπτυξης» που θα επιτευχθεί απ’ τη λειτουργία καρνάγιου. Κι αυτό ,ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως το αποτέλεσμα θα είναι να υποβαθμιστεί κι άλλο η περιοχή και η ακτή, κι ακόμα χειρότερα, πως θα δεσμεύσει στο μέλλον οποιαδήποτε άλλη, πιο ωφέλιμη για όλη την Αιγιάλεια, χρήση κι αξιοποίηση του ιστορικού εργοστασιακού συγκροτήματος.

«Κύριε Καλογερόπουλε, σας καλούμε εδώ και τώρα να ακολουθήσετε τον δρόμο της λογικής, της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας με την οποία οφείλετε να αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους ζητήματα. Η αξιοποίηση της Χαρτοποιίας Αιγίου, μιας από τις ιστορικότερες βιομηχανίες της Αχαΐας, πρέπει να γίνει μέσα από ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα προκύψει από έναν «ανοιχτό» και «διαφανή» κοινό διάλογο και θα διασφαλίζει εγγυημένα οφέλη για τον τόπο μας, σ’ όλους τους τομείς.

 Ούτε η Χαρτοποιία, ούτε η παραλιακή ζώνη, ούτε το Αίγιο και η Αιγιάλεια, συνολικά, μπορούν άλλο να γίνονται «θυσία» στον βωμό των μικροπολιτικών σας σκοπιμοτήτων.»