Αιγιάλεια – Δημοτικές εκλογές: Στο “φουλ” οι μηχανές των υποψηφίων! – Προεκλογική οδός η Μητροπόλεως!

«Έκλεισαν» τα ψηφοδέλτια των δηµοτικών παρατάξεων και πλέον, ξεκινά και ο µεγάλος αγώνας για την ψήφο. Πάνω από 1400 πρόσωπα συµµετέχουν στα έξι ψηφοδέλτια των δηµοτικών παρατάξεων που θα διεκδικήσουν το ∆ήµο Αιγιάλειας.

Ο «πονοκέφαλος» των υποψηφίων ήταν να έχουν εκπρόσωπο σε κάθε δηµοτικό διαµέρισµα και οι µισοί από αυτούς το κατάφεραν.

Γράφουν οι: Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου (Εκδότριες της εφημερίδας “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”) –

Ο νυν ∆ήµαρχος και εκ νέου υποψήφιος ∆ηµήτρης Καλογερόπουλος, κατέθεσε ένα άρτιο ψηφοδέλτιο µε 408(!!!) υποψηφίους – εκ των οποίων 74 στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, ενώ κατάφερε να καλύψει και τις 73 κοινότητες του ∆ήµου.

Ο Χρήστος Γούτος, ακολουθεί µε 388 υποψηφίους. Και αυτός µαζί µε την Βασιλική Ψυχράµη – µετά την ένωση των παρατάξεων – κατάφερε να έχει υποψηφίους σε 70 κοινότητες του ∆ήµου, ενώ 74 υποψήφιοι απαρτίζουν το κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασµού.

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος, µπορεί να δοκιµάζεται πρώτη φορά στα δηµοτικά της Αιγιάλειας αλλά η εµπειρία του στον πολιτικό στίβο είναι µεγάλη. Μαζί µε τους συνεργάτες του κατάφερε να καταθέσει ένα ψηφοδέλτιο µε 317 υποψηφίους. Εβδοµήντα τρεις (73) στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και εκπροσώπηση του συνδυασµού σε 68 κοινότητες της Αιγιάλειας.

Ο Γιώργος Κουβαράς, που πήρε την σκυτάλη από τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο κατάφερε να συσπειρώσει δίπλα του 120 υποψηφίου, 31 στο κεντρικό και εκπροσώπηση σε 46 κοινότητες.

Τη δική του «µάχη» θα δώσει κο Γιάννης Μποδιώτης της “Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιάλειας” µε 120 υποψηφίους εκ των οποίων 31 στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και οι υπόλοιποι θα καλύψουν 46 κοινότητες του δήµου.

Με 120 υποψηφίους και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, µε 33 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων ξεκινά ο «αγώνας» της ψήφου. Ο κάθε υποψήφιος πλέον, προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και την ψήφο των ψηφοφόρων για την παράταξη που εκπροσωπεί αλλά και για τον εαυτό του. Οι θέσεις είναι λίγες και οι υποψήφιοι πολλοί. Αυτές οι εκλογές είναι ένας µαραθώνιος, αφού τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και όλα µπορεί ν΄ αλλάξουν λίγο πριν την κάλπη!

Υποψήφιοι παντού!

Οι υποψήφιοι που ξεπερνούν τους 1.400 ξεκίνησαν τον αγώνα τους για την ψήφο, αφού η εκλογική αναµέτρηση δεν θα είναι εύκολη.

Οι παλαιότεροι, γνωρίζουν πως να κινηθούν, αλλά έχουν να αντιµετωπίσουν το «νέο αίµα» που ήρθε για να µείνει. Και µπορεί οι «πρωτοεµφανιζόµενοι» υποψήφιοι, να «ρίχνονται» για πρώτη φορά στον προεκλογικό στίβο, αλλά έχουν όρεξη και θέλουν να δοκιµαστούν – υποσχόµενοι ότι θα τα δώσουν όλα για όλα.

Από την άλλη, οι υποψήφιοι δήµαρχοι και αρχηγοί των συνδυασµών κατάφεραν µετά από µαραθώνιες συζητήσεις να πείσουν και να εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους συµπολίτες που έδειξαν πρόθυµοι να προσφέρουν στα κοινό.

Η πληθώρα των υποψηφίων, που ο εκλογικός νόµος υποχρέωνε τους συνδυασµούς να έχουν, έφερε και κόντρες, σε φιλίες ακόµα και σε οικογένειες, αφού βλέπουµε υποψηφίους από την ίδια οικογένεια σε διαφορετικούς συνδυασµούς. Βέβαια, αυτές οι πιθανές ρίξεις, ελπίζουµε να είναι προσωρινές γιατί µετά τις εκλογές οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που µένουν. Καλή επιτυχία σε όλους!

Προεκλογική οδός η Μητροπόλεως!

Τα γραφεία των συνδυασµών στήνονται  και η οδός Μητροπόλως θα τραβήξει και σε αυτές τις εκλογές τα βλέµµατα, αφού οι περισσότεροι συνδυασµοί εκεί θα στήσουν τα εκλογικά του γραφεία.

∆ηµήτρης Καλογερόπουλος, απέναντι από την Eurobank, πρώην τράπεζα Εµπορική.

Χρήστος Γούτος, απέναντι από την Φανερωµένη (πρώην εκλογικό γραφείο της Βασιλικής Ψυχράµη).

Κώστας Σπηλιόπουλος, απέναντι από την τράπεζα Πειραιώς.

Γιώργος Κουβαράς, Ανδρέου Λόντου και Βάλφουρ (στην ίδια διεύθυνση είχε λειτουργήσει το προεκλογικό γραφείο το 2019)

 

29 µελές το δηµοτικό συµβούλιο

29 δηµοτικοί σύµβουλοι αντί για 33 που είναι τώρα, θα πλαισιώνουν το νέο ∆ηµοτικό Συµβούλιο. Οι έδρες κατανέµονται ως εξής: Ο ∆ήµαρχος που θα εκλεγεί λαµβάνει τα 3/5 των εδρών και εκλέγει 17 δηµοτικούς συµβούλους, ενώ τα υπόλοιπα 2/5 λαµβάνει όλη µαζί η αντιπολίτευση και ανάλογα µε  το ποσοστό  που λάβει στις εκλογές, εκλέγονται και οι δηµοτικοί σύµβουλοι.

Οι έδρες κατανέµονται µε βάση το εκλογικό µέτρο, το οποίο προκύπτει µε βάση τα έγκυρα ψηφοδέλτια. 

Η Ροδοδάφνη δεύτερη µεγαλύτερη ∆ηµοτική Ενότητα – Χάνει έδρα το ∆ιακοπτό

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η Ροδοδάφνη µετά το Αίγιο είναι η αµέσως µεγαλύτερη δηµοτική ενότητα, µετά την τελευταία απογραφή και όχι το ∆ιακοπτό, το οποίο βάση της τελευταίας απογραφής αριθµεί κάτω από 2000 κατοίκους, µε αποτέλεσµα να χάνει µια έδρα.

Πολυκοµµατικός ο χάρτης των δηµοτικών  εκλογών

Ο χάρτης των δηµοτικών εκλογών όπως έχει διαµορφωθεί στην Αιγιάλεια, σε όλες τις παρατάξεις, είναι πολυκοµµατικός, καθώς όλοι οι συνδυασµοί έχουν ενσωµατώσει υποψηφίους απ΄ όλα τα κόµµατα.

Στόχος, είναι να προχωρήσει ο δήµος, να αποκτήσει όλα όσα του στέρησαν και να κάνει τεράστια άλµατα προόδου και ανάπτυξης.

Από την άλλη είναι κοινά παραδεκτό ότι τα κόµµατα και τα «χρίσµατα» περισσότερη ζηµιά προξένησαν στους συνδυασµούς παρά ωφέλησαν, καθώς πλέον οι ψηφοφόροι έχουν απαγκιστρωθεί από παλαιοκοµµατικές νοοτροπίες του παρελθόντος.