Αθηνά Σκανδάμη: «Πιστεύω ότι η νέα σχολική χρονιά στην Αιγιάλεια θα ξεκινήσει χωρίς σημαντικές ελλείψεις»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αθηνά Σκανδάμη μίλησε στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”  για την εικόνα που επικρατεί στα σχολεία της Αιγιάλειας, όσον αφορά τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, για το Ειδικό Σχολείο και για τα δρομολόγια και τόνισε:

– “Τη νέα σχολική χρονιά καταγράφονται πολλοί υπεράριθμοι σε όλο το νομό, αλλά και στην Αιγιάλεια. Συγκεκριμένα σε όλο το νομό σημειώνονται  36 υπεράριθμες θέσεις σε νηπιαγωγούς και 108 σε δασκάλους. Με τους αποσπασμένους και τις υπεραριθμίες θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, ενώ αναμένονται και αναπληρωτές συνάδελφοι λίγοι σε αριθμό.

Πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουμε χωρίς σημαντικές ελλείψεις. Επίσης μετά από χρόνια θα λειτουργήσουν το 12ο Νηπιαγωγείο στη Μυρτιά και στη Ζήρια, ενώ σε αναστολή βρίσκεται το δημοτικό σχολείο στον Καλαμιά”.

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

΄Οσον αφορά την ευρύθμη λειτουργία στο Ειδικό Σχολείο η κ. Σκανδάμη ανέφερε:

– “Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο υπάρχουν περίπου 28 μαθητές και στο ειδικό νηπιαγωγείο 7 μαθητές. Αυτή τη στιγμή αναμένονται  εκπαιδευτικοί, καθώς και εκπαιδευτικοί για τις ειδικότητες”.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Για τα δρομολόγια των μαθητών, τόσο για τους μαθητές των ειδικών σχολείων όσο και για τους μαθητές Γενικής Παιδείας η Πρόεδρος τόνισε:

– “Τα δρομολόγια για τα Ειδικά σχολεία και τα υπάρχοντα δρομολόγια για μαθητές Γενικής Παιδείας  θα αρχίσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σε ποσοστό 70% με 80% των δρομολογίων που απαιτούνται θα ικανοποιηθούν άμεσα.

Μέχρι 20 Οκτωβρίου το αργότερο σύμφωνα με την Περιφέρεια θα αρχίσουν και τα δρομολόγια που προτάθηκαν από τους Διευθυντές τον Ιούνιο του 2017 (νέα δρομολόγια). Αν κάτι διαφοροποιηθεί ο Συλλογος θα επέμβει προς αποκατάσταση”.

Η κ. Σκανδάμη εύχεται καλή χρονιά σε όλους τονίζοντας:

– “Εκτιμώ ότι με τον αγιασμό θα έχουν στελεχωθεί οι σχολικές μονάδες σε ικανοποιητικό βαθμό. Επίσης, μέσα στο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι κρίσεις υποδιευθυντών και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων.  Θέλω να ευχηθώ καλή θητεία στους νέους Διευθυντές και καλή χρονιά στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας”.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ