Αγωνιστική ομάδα Αλυκής Αιγίου: “Η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για την κατασκευή ράμπας στην παραλία”

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΠΑΡΑΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΕΣ                

Η απόφαση  υπ΄αριθ. 27/24-7-2020  του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία,  στη συνεδρίαση της 24 Ιουλίου 2020  και δημοσιεύτηκε πρόσφατα  στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, άναψε  το «πράσινο φως» στα επιχειρηματικά συμφέροντα της παραλίας Αγίου Νικολάου  να κατασκευάσουν τσιμεντένια  ράμπα μήκους 25 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων για την ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος  για να τσιμεντοποιηθεί όλη η γραφική παραλία και να καταστραφεί ένας ακόμα πνεύμονας αναψυχής για εκατοντάδες λουόμενους και επισκέπτες της ΑΛΥΚΗΣ κυρίως από λαϊκά στρώματα.

Η απόφαση επικαλείται σχετικό αίτημα του Ι.Ν.Ο.Α., ενώ είναι γνωστό από το 2017 ότι το Λιμενικό Ταμείο με την υπ΄αριθμ.37/2017 απόφασή του έδωσε  άδεια ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών «πάνω από τα χαλίκια», σε συγκεκριμένο ιδιώτη επιχειρηματία στη γραφική  παραλία του Αγίου Νικολάου.

Η απόφαση αποσιωπά τελείως τις αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που από το 2014 κινητοποιούνται και  διαμαρτύρονται,  με μάζεμα υπογραφών, δημοσιεύσεις και παρεμβάσεις στις Δημοτικές και Περιφερικές αρχές και κατόρθωσαν μέχρι σήμερα να διατηρήσουν αλώβητη την γραφική παραλία.

Η απόφαση ενώ ομολογεί ότι υπάρχουν τσιμεντένιες ράμπες στα δυτικά του κόλπου του ΑΙΓΙΟΥ σε απόσταση 500 μέτρων, με ανοικτό προσβάσιμο χώρο, επιμένει στη κατασκευή και νέας ράμπας για να εξυπηρέτηση ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Παραδέχεται τη στενότητα του χώρου μπροστά από τον  Άγιο Νικόλαο.  Απλώς εύχεται ότι οι εργασίες ανέλκυσης και καθέλκυσης των σκαφών θα γίνονται το πρωί που δεν θα έχει κίνηση.

Τέλος  αποκαλυπτική είναι η απόφαση  όσον αφορά στα σχέδια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τη παραλιακή Ζώνη ΑΙΓΙΟΥ. Το “Mαster Plan”, που έχει καταρτίσει  προβλέπει, όπως αναφέρει : «εκτέλεση εκτεταμένων χωματουργικών εργασιών στον αιγιαλό δυτικά του Ι.Ν.Ο.Α». Πρόκειται για παλιές μελέτες και νέα σχέδια δημιουργίας μαρίνας 100-200 σκαφών που θα εξυπηρετήσουν  επιχειρηματικό  τουριστικό όμιλο,   καταστρέφοντας  την αμμώδη πλαζ  και βάζοντας  στο χέρι τις παλιές αποθήκες της ΠΕΣ, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας.

Η  εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων  είναι προφανής.

Οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν  στο πλαίσιο της Κυβερνητικής πολιτικής παράδοσης των αιγιαλών και των παραλιών της χώρας μας, στους επιχειρηματικούς ομίλους  στο όνομα της «ανάπτυξης» δηλαδή της αύξησης των κερδών τους.

Ακολουθώντας την κυβερνητική πολιτική η Δημοτική Αρχή διατύπωσε το δόγμα : «δεν είναι κακό να βοηθά ο Δήμος την ανάπτυξη», δηλαδή να προωθεί υποδομές για να διευκολύνει  ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα

Κρύβει  όμως, ότι η «ανάπτυξη» της παραλίας της ΑΛΥΚΗΣ που οραματίζεται ο

Δήμος περιλαμβάνει, μαρίνες, ράμπες και κάθε είδους υποδομές που εξυπηρετούν ιδιωτικά  συμφέροντα,  καταστρέφοντας τις πλαζ της ΑΛΥΚΗΣ που απολαμβάνουν χιλιάδες Αιγιώτες.

Δεν εξηγεί, γιατί οι εν λόγο επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ μπορούν να αναπτυχθούν στην άλλη πλευρά του κόλπου του ΑΙΓΙΟΥ δυτικά, η Δημοτική Αρχή επιμένει να καταστρέψει τις παραλίες και τις πλαζ της ΑΛΥΚΗΣ.

Η Δημοτική Αρχή, αλλά και οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις που άσκησαν εξουσία,

αδιαφορούν για το που θα κάνουν μπάνιο οι 10.000 και πλέον Αιγιώτες και επισκέπτες του Αιγίου ,  και μάλιστα οι οικονομικά αδύναμοι, αν καταστραφούν οι κοντινές πλαζ τις ΑΛΥΚΗΣ, αν πουληθεί η περιοχή ΝΑΤURA σε επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα της ανάπτυξης του τουρισμού.

Συμπαρατάσσονται  με τα συμφέροντα των λίγων και οικονομικά  ισχυρών σε βάρος των πολλών και οικονομικά αδυνάτων

Καλούμε Συλλόγους και φορείς του Αιγίου, να πάρουν καθαρή θέση,  και να εναντιωθούν,  «ορθά κοφτά » στην συγκεκριμένη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου. Καλούμε τους  απλούς δημότες που απολαμβάνουν  τη γραφική  πλαζ της ΑΛΥΚΗΣ , να υπογράψουν κείμενα διαμαρτυρίας.

Να βάλουμε και πάλι εμπόδια στις προσπάθειες καταστροφής  της ΑΛΥΚΗΣ.

Η  Αγωνιστική Ομάδα μόλις ενημερώθηκε σχετικά από τις εφημερίδες  παραβρέθηκε  στην αρχή της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου της 24/7/2020.  Τοποθετήθηκε αρνητικά στα εν λόγο σχέδια και κατέθεσε σχετικό υπόμνημα, αντίγραφο του υπομνήματος του 2014 με τις 162 υπογραφές διαμαρτυρίας, εκφράζοντας  αγωνιστικά το σύνολο των κατοίκων, των λουομένων και επισκεπτών της ΑΛΥΚΗΣ .

Όλων εκείνων που αγωνίζονται να παραδώσουν την ΑΛΥΚΗ στις επόμενες γενιές όπως την παρέλαβαν από τους γονείς τους.

Η θέση της Αγωνιστικής Ομάδας είναι πεντακάθαρη :

-Όχι στα σχέδια τσιμεντοποίησης του αιγιαλού μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο

-Ελεύθερες οι παραλίες της ΑΛΥΚΗΣ για το λαό,  χωρίς ράμπες , μαρίνες  και υποδομές που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΥΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΗΣ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ.  ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ. ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΚΩNΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΛΑΠΑΝΑΊΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΜΕΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ. ΜΕΙΝΤΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. ΡΑΥΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ.  ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ. ΑΚΑΡΕΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ.