Αγρυπνία υπέρ της πατρίδος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου

Ως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία ομάδος πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας από τον Αύγουστο του 2015, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για την σωτηρία της πατρίδος μας.

Έτσι το πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός είναι αφιερωμένο στην σωτηρία της Πατρίδας, άλλοτε με αγρυπνίες και άλλοτε με πρωινές Θείες Λειτουργίες.

Για το μήνα Οκτώβριο θα τελεστεί αγρυπνία το βράδυ της Παρασκευής 6ης Οκτωβρίου 2017 ξημερώματα Σαββάτου 7ης Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9.00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.

Επισημαίνουμε ότι στην αγρυπνία αυτή θα τελεσθεί η ακολουθία της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, αφού την 1η Οκτωβρίου τιμάται από την Εκκλησία μας η Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και επειδή αυτό τον μήνα η Πατρίδα μας την 28η Οκτωβρίου εορτάζει την Εθνική Επέτειο του 1940.

Μας δίδεται, λοιπόν, η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε προσευχητικά αυτή την νυκτερινή λατρευτική ευκαιρία για την Πατρίδα μας, πού, όπως όλοι γνωρίζουμε, δοκιμάζεται από την πολυμέτωπη και πολύμορφη κρίση.

Θερμότατα παρακαλούμε τούς Χριστιανούς μας να προσέλθουν καί «ἐν ἐνί στόματι καί μιᾷ καρδίᾳ» νά αναπέμψουμε θερμή ικεσία προς την Παναγία μας για την Πατρίδα μας.