Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: “Όχι” στα νέα Κυβερνητικά μέτρα που μας ξεκληρίζουν”

ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7:30 ΜΜ

Συνεδρίασε στις 14/9/2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας το οποίο απασχόλησαν η νέα αύξηση της φορολογίας των αγροτικών νοικοκυριών, οι αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ, τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσοι ψηφίζουν τα μνημόνια στη Βουλή .Οι επιβαρύνσεις αυτές παίρνουν από την τσέπη μας περίπου το 60% του εισοδήματός μας.

Το Δ.Σ απασχόλησαν επίσης τα κόκκινα δάνεια με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα νέα τέλη στο νερό, τα νέα διόδια που καλούμαστε να πληρώσουμε και όλα αυτά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αγροτική-λαϊκή οικογένεια.

Οι έμποροι και βιομήχανοι με μεθόδους καρτέλ κρατούν χαμηλά τις τιμές στα προϊόντα μας στο όνομα της “οικονομίας της αγοράς και του νόμου προσφοράς και ζήτησης”, κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτών – κτηνοτρόφων και της λαϊκής κατανάλωσης.

Στην Αιγιάλεια οι ανοιχτές τιμές των εμποροβιομήχανων όπως για παράδειγμα στην κορινθιακή σταφίδα με τις ευλογίες της κυβέρνησης εξωθούν εμάς τους παραγωγούς επί της ουσίας να μην πουλάμε, αλλά να παραδίδουμε τα προϊόντα μας χωρίς να ξέρουμε πότε και σε ποια τιμή θα πληρωθούμε.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχουμε αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων χωρίς δασμούς με αποτέλεσμα να χτυπιέται η εγχώρια παραγωγή και να υπονομεύεται η διατροφική επάρκεια του λαού και της χώρας.

Υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Αιγιάλειας (παγετός, χαλαζόπτωση- βροχόπτωση, καύσωνας) αλλά ο ΕΛΓΑ δίνει ελάχιστα ψίχουλα και καθυστερημένα που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής επικαλούμενος τον αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας του.                             Το ΔΣ απασχόλησε ιδιαίτερα η απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει την μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών στη Βάση του Άραξου στην περιοχή μας προκειμένου να προστατεύσει και στρατιωτικά τα συμφέροντα των εταιρειών πετρελαιοειδών – ελληνικών και ξένων- που δραστηριοποιούνται στο Ιόνιο.

Επιβεβαιώνεται πως δίκαιη ανάπτυξη δεν υπάρχει! Η ανάπτυξη είναι για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου  και με τη στρατιωτική τους θωράκιση. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Καλούμε τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιγιάλειας να καταδικάσουν την πολιτική της Κυβέρνησης και να βάλουμε με τον αγώνα μας φρένο στην εγκατάσταση πυρηνικών στην βάση του Άραξου, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια.

Μην απογοητεύεσαι – Μη σκύβεις το κεφάλι

Δεν είσαι μόνος. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε την θέληση και τη δύναμη να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στην ζωή μας και να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελος μας. Για όλα τα παραπάνω προβλήματα και πολλά ακόμη που μας απασχολούν, σε καλούμε να έρθεις να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα στη δράση και τις παρεμβάσεις μας.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

την Κυριακή 1 Οκτώβρη 2017 στις 7:30μμ στο Εργ. Κέντρο Αιγίου

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ