Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: “Να ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των τελών και το πέρασμα της άρδευσης στη ΔΕΥΑ”

Με την συμμετοχή και του συλλόγου μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συναδέλφων παραγωγών της κίνησης Ανατολικής Αιγιάλειας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τετάρτη 19-2-2020 στο παλιό κτήριο του ΙΚΑ, με θέμα την ακύρωση της απόφασης αύξησης του τιμολογίου άρδευσης, μετά το πέρασμα της στην ΔΕΥΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιάλειας.

Η κίνηση για την ανάκληση της απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτιμάμε πως είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά εκεί είναι που θα παίξουν ρόλο οι συσχετισμοί δυνάμεων. Το κίνημα είναι αυτό που πρέπει να ασκήσει πίεση, για την ανατροπή των συσχετισμών, για να μην επικυρώσουν  δεύτερη φορά την αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική της Δημοτικής αρχής, με αύξηση των τελών, σε χρονική περίοδο που Πανελλαδικά το αγροτικό κίνημα αγωνίζεται για την μείωση του κόστους παραγωγής. Την στιγμή που η παραγωγή στα αγροτικά προϊόντα της Αιγιάλειας τα τελευταία Δεκαπέντε χρόνια έχει μειωθεί πάνω από 50%, με παράλληλη πτώση των τιμών. Το ίδιο ισχύει και στις ενισχύσεις και έπεται συνέχεια.                         Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους αγρότες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Καλούμε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και των αγροτικών συνεταιρισμών να πάρουν θέση, τους Δημοτικούς συμβούλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η θέση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου όπως διατυπώθηκε σε σχετική ανακοίνωση στις 27-11-2019 είναι:

Να ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για αύξηση των τελών και το πέρασμα της άρδευσης στη ΔΕΥΑ. Έργα υποδομής και αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων με διαχείριση του νερού, ως κοινωνικού αγαθού προς όφελος του λαού, χωρίς καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση στο μέλλον. Οι υδάτινοι πόροι, τα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, η υποδομή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων αποτελούν κοινωνική δημοτική ιδιοκτησία.                               Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ