Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου: “Η αναθεώρηση της ΚΑΠ θα είναι σε χειρότερη κατεύθυνση, με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων”

Στη συνεδρίαση του Δ/Σ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, τονίστηκε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στους αγρότες και κτηνοτρόφους, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης προεκλογικά τίποτα δεν αλλάζει σε θετική κατεύθυνση.

Με αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών, πουλάμε φθηνότερα την παραγωγή μας, ενώ το κόστος είναι πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα το εισόδημα μας συνεχώς να μειώνεται.

Η αναθεώρηση της ΚΑΠ θα είναι σε χειρότερη κατεύθυνση, με μείωση των κονδυλίων και των ενισχύσεων και για μια ακόμη φορά το οργανωμένο αγροτικό κίνημα προβάλει το ζήτημα της σύνδεσης της επιδότησης με την παραγωγή. Διαρρέουν ανησυχητικά σενάρια για μεγάλη αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ, ενώ την ίδια στιγμή οι συντάξεις είναι εξευτελιστικές.

Σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, ανέρχονται στα 94 ευρώ/μήνα με επιπλέον ό,τι έχει πληρώσει ο κάθε συνταξιούχος, όμως η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει σύνταξη περίπου στα 330 ευρώ/μήνα, ενώ το νοσοκομείο Αιγίου υπολειτουργεί με ελλείψεις προσωπικού και δεν καλύπτει σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες στην Υγεία και Πρόνοια.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφασίστηκε να απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους:

1.Την Τετάρτη 30-10-2019 και ώρα 8μμ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιάλειας , για να εκφράσουμε την αντίρρηση μας στην αύξηση των δημοτικών τελών και το πέρασμα της άρδευσης στη ΔΕΥΑ. Έργα υποδομής και αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων για άρδευση. Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας, με αποκλειστικά δημόσιο φορέα χωρίς εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική δράση στον τομέα.

2.Την Δευτέρα 4-11-2019 και ώρα 7μμ στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου για να αποφασίσουμε την συνέχιση της δράσης μας.

3.Την Πέμπτη 7-11-2019 στις 9πμ στα δικαστήρια Αιγίου όπου δικάζονται συνάδελφοι για τα μπλόκα του 2016. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων. Καλούμε τους συναδέλφους για συμπαράσταση. Καλούμε τα σωμάτια, τους συλλόγους και τους φορείς της Αιγιάλειας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και τα μέτρα. Δεν χρειάζεται καμιά απογοήτευση, μοιρολατρία, φόβος και ηττοπάθεια. Όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, έχουμε τις δυνάμεις και την ικανότητα να διεκδικούμε και να έχουμε κατακτήσεις με τους αγώνες μας, να βάζουμε φρένο σε αντιλαϊκά μέτρα. Με επιμονή στην οργάνωση, την ενημέρωση και την κινητοποίηση των αγροτών θα έχουμε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                                                                                                                 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ