ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: Συλλαλητήριο με αιχμή τους δασικούς χάρτες την Πέμπτη στην πλατεία Λαύρας

Στη συνεδρίαση του Δ/Σ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/3/2017, έγινε πλούσια και γόνιμη συζήτηση σχετικά με τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη φετινή αγροτική κινητοποίηση.To μήνυμα που στέλνουμε στην κυβέρνηση είναι, ότι η απόφασή της να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αγωνιστική υποχώρηση αλλά, αντίθετα, μας πεισμώνει περισσότερο κι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας.               

Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παρεμποδίσει τον αγώνα μας και να υποκινήσει τον “κοινωνικό αυτοματισμό”, που βρήκε ουσιαστική στήριξη από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα τα οποία συμφωνούν με την ΚΑΠ της ΕΕ και ψήφισαν τα μνημόνια, δεν πέτυχε. Η βρώμικη λάσπη που εκτοξεύει σε βάρος του οργανωμένου κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν μας αγγίζει. Η “κριτική του καναπέ και του καφενέ” από τους απόντες των αγροτικών αγώνων μας αφήνει αδιάφορους.                                                 Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς στην Αιγιάλεια, πραγματοποιήθηκε προ ημερών η συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μακριά από τα οξυμένα προβλήματα μας, ούτε το ζήτημα για την απαλλαγή από την φοροκαταιγίδα που μας φόρτωσαν Κυβέρνηση και ΕΕ, ούτε το ασφαλιστικό, ούτε το κόστος παραγωγής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Αντίθετα βρέθηκε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ που αφορά επιδοτήσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα για μεγαλοεξαγωγείς, βιομήχανους και τραπεζίτες, δηλαδή για πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.

Οι λεκτικές αντεγκλήσεις του Προέδρου του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν συμμετείχε ως προνομιακός καλεσμένος τους στην επιχειρηματικού ενδιαφέροντος συνάντηση τους με τους γγ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιβεβαιώνουν ότι:

1.Υπάρχει απόλυτη σύγκλιση των όψιμων αγροτοσυνδικαλιστικών στελεχών του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου με την στρατηγική που χαράζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και στηρίζει η ΝΔ και τ’ άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

2.Ο ρόλος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου βρίσκεται όχι μόνο μακριά από τα προβλήματα και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά είναι να καλλιεργεί αυταπάτες και ψευδαισθήσεις στους αγρότες αφού θεωρεί ότι άλλες ανακοινώσεις μπορεί να κάνει ο Υπουργός και άλλες ο Αναπληρωτής (πρόσφατα στο Αίγιο) ή ο ΓΓ του Υπουργείου για μια πολιτική που την χαράζουν τα μονοπώλια σε όλες τις χώρες- μέλη της Ευρ. Ένωσης και εφαρμόζει με συνέπεια η Κυβέρνηση.

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Μπακόπουλος-Ντρίνιας καλεί τους συνάδελφους αγρότες ,κτηνοτρόφους, ψαράδες στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική, στην νέα ΚΑΠ για την ικανοποίηση των αναγκών και των αιτημάτων για την επιβίωση μας, για την δυνατότητα να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην γη και στη θάλασσα για την διατροφική επάρκεια του ελληνικού λαού.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται:

  • Με περιοδείες στα χωριά για την καλύτερη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου ξεκινώντας την Τετάρτη 8/3 στις 7 μμ στα καφενεία στη Κουλούρα και στο Μεσσηνέζη στο Αίγιο
  • Με την οργάνωση αγροτικού συλλαλητηρίου με αιχμή τους δασικούς χάρτες την Πέμπτη 16/3 στις 11 πμ, στην πλατεία Λαύρας στο οποίο καλούμε τους φορείς και τα σωματεία της πόλης
  • Με τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΚΟΛΙΓΟΙ ΣΤΑ ΝΕΑ «ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

και ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.